Salı, Nisan 30, 2024

Google ile Saba Tümer Davalık Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Güzel sunucu ve aynı zamanda gazeteci olan Saba Tümer, arama motoru Google ile davalık oldu. Saba Tümer tarafından açılan davanın detayları haberimizde.

60 Bin TL’lik Tazminat Davası Açıldı

Saba Tümer‘i Google‘a dava açmaya iten şey ise bir zayıflama çayının tanıtımında kendi resminin görüntüsünü izinsiz olarak kullanıldığı iddia edilen firmayı dava etti. Davanın ardından fotoğraflarının internet sitesinden kaldırılması için Sulh Ceza Hakimliği‘ne başvurarak süreci hızlandırmış oldu.

Güzel sunucu mahkeme kararını uygulamamakta direnen ünlü arama motoru Google‘ın yetkili isimlerine dava açarak merciyi üst düzeye taşıdı. 60 bin TL değerindeki tazminat davası sonucunda yayın durduruldu ve mahkeme tarafından görüntülerin internet sitelerinden kaldırılmasına hükmetti.

saba-tumer
Mahkeme Kararına Rağmen Resimler Kalkmadı

Bir çok internet sitesinde mahkeme kararı olmasına rağmen kaldırılmadığını belirten Saba Tümer, Google‘ı savcılığa şikayet ederek, mahkeme geçtiğimiz günlerde davayı tamamladı ve iddianame hazırlandı. Davacı Saba Tümer‘in açtığı mahkemede Google Reklamcılık ve Pazarlama Şirketi Yetkilileri olan Donald Harrison ve Graham Law iddianamede şüpheliler olarak yer aldı.

Açılan davada iki yönetici hakkında “yayınların düzenlenmesi kanununa muhalefet” suçundan ceza istenmesi talebinde bulunuldu. Dava henüz sonuçlanmadığı gibi, ilerleyen günlerde Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülerek sonuca bağlanacak.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler