Cumartesi, Nisan 20, 2024

ABD’ye düzenlenen DDoS saldırısında buzdolabı ve televizyonlar kullanılmış

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri‘ne düzenlenen dünyanın en kapsamlı ve en büyük DDoS saldırısının izleri devam ediyor. Yapılan saldırı sonucunda toplam zarar 8 milyar doları aştığı gibi, saldırılarda buzdolapları ve televizyonların kullanıldığı ortaya çıktı.

DDoS saldırısında beyaz eşyaların işi ne ?

Cuma günü ABD’ye yapılan DDoS saldırısı ünlü şirketlerin kapısını çalmış ve büyük zararlar ortaya çıkarak erişimlerde sorunlar yaşanmıştı. Hatta hükumete ait olan pek çok site çöküşe geçtiği gibi, ABD borsada da büyük kayıplar yaşadı. Daha önceden sizlerle aşağıdaki grafiği paylaşmış ve etkilenen köklü siteleri listelemiştik. Toplamda 35 farklı büyük site hedef alındığı gibi, ülke genelinde internet sorunları patlak vermişti.

Hacker gruplar saldırıyı gerçekleştirirken hükümete bir de “geri geleceğiz” mesajını bırakarak saldırıyı sonlandırmışlardı. Saldırıların izleri silinmeye çalışılırken, saldırıda buzdolabı ve televizyon gibi pek çok akıllı eşyanın da kullanıldığı tespit edildi.

İlk başta “ne alaka olm” diyebilirsiniz. Fakat hackerlar o kadar gözünü karartmış ki artık akıllı beyaz eşyalardan bile faydalanabiliyorlar. Malum yeni ev aletleri akıllandığı için arka planda DNS ve IP adresi barındırıyorlar. Hackerlar da bu IP bloğuna giriş yaparak saldırıları buralardan da yönlendirdiler.

abd-ddos-saldirisi-etkilenen-platformlar
Mirai adlı yazılım işi değiştirdi

Hackerların kullanmış olduğu Mirai adlı kötü amaçlı yazılım beyaz eşyaların IP bloğuna sızmak için kullanıldı. Normalde buralara sızabilmek için öncelikle şifrelerin çözülmesi gerekiyor. Fakat Mirai bir kaç dakika içerisinde şifreleri çözerek kapıları açmış durumda. Gerçekleştirişen saldırıların arkasında Wikileaks olduğu söylense de, Rusya ve Çin’in de olduğu iddialar arasında yer almaya devam ediyor.

 

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler