Perşembe, Mart 28, 2024

Amazon Drive Kapanıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hem dünyanın en popüler çevrimiçi alışveriş platformu hem de internet teknolojileri devi Amazon, on yıldan fazla bir süredir kullanımda olan bulut depolama hizmeti Drive’ı kapatıyor. Amazon Drive tarafından müşterilerine gönderilen e-postada, çalışma güçlerini Amazon Photos’a harcayarak fotoğraf ve video depolamaya odaklanmak için 2023 sonunda hizmeti kapatacaklarını belirtti.

Amazon Drive, 2011 yılında şirketin müzik, resim, video, belge ve daha fazlasını depolamak için bulutta sabit disk olarak faturalandırdığı bir hizmet olan Cloud Drive olarak faaliyete geçti. İlk olarak 5 GB’lık ücretsiz alanla hizmete sunuldu ve Amazon’dan satın alınan MP3’ler kullanıcı kotasına dahil olmuyordu.

amazon drive mail
Amazon Drive Kapanıyor! 3

2015 yılına geldiğimiz zaman şirket, yıllık 60 ABD Doları tutarında sınırsız bir depolama planı ve yalnızca yıllık 12 ABD Doları fiyat etiketiyle yalnızca fotoğraflar için sınırsız bir paket sunmaya başladı. Sınırsız fotoğraf planı yalnızca Prime üyesi olmayanlar kullanıcılar içindi; ücretli Prime üyeliği olanlar, Prime Photos aracılığıyla sınırsız görüntü depolamaya zaten erişim sağlıyorlardı.

İlk etapta yeni dosya yüklemeleri kapatılacak

amazon drive
Amazon Drive Kapanıyor! 4

2017 yılına geldiğimiz zaman ise sınırsız depolama alanı sunan plan kapatıldı ve yerine iki yeni ücretli plan getirildi. Birincisi yıllık 12 Dolar karşılığında 100GB alan sunarken diğeri 60 Dolar karşılığında 1TB depolama alanı sunuyordu. Günümüzde Prime üyeleri, Prime’ın bir parçası olarak sınırsız tam çözünürlüklü fotoğraf depolama alanı, videolar için 5 GB alan ve ücretsiz baskı gönderimi elde ediyor.

Android ve iOS için Amazon Drive uygulaması 31 Ekim 2022’ye kadar ilgili uygulama mağazalarında kalacak. Hizmet 31 Ocak 2023’e kadar normal şekilde çalışmaya devam edecek. 31 Ekim 2022 itibariyle Amazon yeni dosya yüklemelerini devre dışı bırakacak ancak müşteriler yine de mevcut dosyalarını görüntüleyebilecek.

Drive’ın resmi bitiş tarihi 31 Aralık 2023 olarak belirlendi. Bu tarihten sonra müşterilerin Drive’da depolanan dosyalara erişimi olmayacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler