Cuma, Nisan 19, 2024

AMD Mendocino APU Tanıtıldı! Neler Sunacak?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Computex 2022 konuşmasında bir dizi yenilik açıklayan AMD, önce yeni seri Ryzen 7000 işlemcilerini duyurmuştu. Konuşma sırasında eski ile yeniyi bir araya getiren AMD Mendocino APU için de tanıtım yapıldı.

Tüm modeller konusunda tek tek detaylar verilmedi ama hem mimari konusunda hem de genel yapı konusunda bilgiler paylaşıldı. Biz de bu bilgilere bakarak Mendocino serisi için bir değerlendirme yapacağız.

AMD Mendocino APU Neler Sunacak?

Seri, daha çok günlük kullanım için sunulan giriş seviyesi cihazlarda karşımıza çıkacak. Daha uygun fiyatlı laptoplarda göreceğimiz yeni APU serisinde, Zen 2 mikro mimarisi kullanılacak.

Eski nesil bir mimari kullanılıyor olsa da grafik kısmında RDNA 2 grafik birimlerini göreceğiz. Bu da demek oluyor ki yeni aile, aslında eski ile son nesli bir nevi harmanlamış olacak.

Kaçırmayın: Ryzen 7000 Nesli ile Tanışın 

Genel olarak AMD Mendocino APU modellerinde çekirdek sayısı kısmında ise 4 çekirdek göreceğiz. İzlek sayısında da 8 izlekle karşımıza çıkacak olan modeller, LPDDR5 bellek teknolojisini de destekleyecek.

Tüm bunlar değerlendirildiğinde ve Rembrandt modelleriyle karşılaştırıldığı zaman, Mendocino ailesinin çok daha mütevazi olacağını anlıyoruz.

AMD Mendocino APU

Burada asıl önemli olan odak noktası gibi gözüküyor. Zira AMD Mendocino APU serisiyle beraber hedeflenen cihazlar 400-700 dolar arasındaki, günlük kullanım odaklı seriler. Çok ekstrem bir güç ihtiyacı olmayan cihazlar.

Daha çok pil süresinin önemli olduğu bu cihazlar için gelecek seri, pil konusunda da tatmin edici değerler sunacak belirtelim. Zira AMD’nin söylediğine göre yeni işlemcilerin kullanıldığı cihazlarda 10 saat ve üzeri pil ömürlerinin sunulduğunu göreceğiz.

Henüz kaç farklı model barındıracağını bilemediğimiz Mendocino ailesinin bu yılın 4.çeyreği içerisinde pazardaki yerini alması bekleniyor. Hatta yeni işlemcileri kullanacak olan ilk laptop modelinin de Leonovo ideaPad 1 olacağı açıklanmış durumda. Artık yeni APU modelleri piyasada nasıl karşılık bulacak göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler