Çarşamba, Nisan 24, 2024

Android Kullanıcılarına Fortnite İçin Uyarı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son döneme damgasını vurmuş olan ve Battle Royal türünün en sağlam yapımı olan Fortnite için uyarı geldi. ESET güvenlik araştırmacısı Luis Stefanko, Android kullanıcılarına Fortnite için uyarı yaptı.

Fortnite, özellikle son aylarda oyun dünyasının en popüler oyunu olmuş durumda. Hal böyle olunca PC, oyun konsolu ve mobil kullanıcılar oyunu oynayabilmek için vakit ve çaba harcıyor. Aslında bu sayılan cihazlar için oyun zaten hazır ve ücretsiz durumda ancak mobil alanda Android ekosistemi için henüz hazır bir Fortnite yok. Buna rağmen kullanıcılar arama motorlarında Fortnite APK’sı aramaktan bıkmamışa benziyor ki siber güvenlikte başı çeken firmalardan olan ESET’ten önemli bir uyarı geldi.

Fortnite oyununu çevreleyen kullanıcılara büyük ilgi gösterildiği için, birçok oyun kanalı ve öğretici web sitesi, Android kullanıcılarının sabırsızlıklarından yararlanarak onları dolandırmaya başladı. Sadece YouTube üzerinde yapacağınız “Fortnite Android App” araması ile milyonlarca görüntüleme alan, “Android’e Fortnite APK yükleme” gibi sahte içerikler ile karşılaşabiliyorsunuz. Tüm bu video ve Web içeriklerinin tamamı sahte olduğu aşikarken kullanıcılara bu oyunu yüklemeleri için ekstra uygulamalar indirmeleri tavsiye ediliyor.

fortnite android 2

Konu ile ilgili Twitter üzerinden paylaşım yapan ESET güvenlik araştımacısı Lukas Stefanko şöyle söyledi:

“Gerçek APK dosyalarını sunduklarını söyleyen ve millyonlarca görüntüleme alan YouTube videoları sahtedir. Lütfen Android için #Fortnite yüklemeyin. Hepsi sahte ve kötü amaçlıdır! Resmi uygulama henüz yayınlanmadı, bunlar geliştiriciler için gelir elde ediyorlar!”

Öte yandan Google üzerinde kısa bir araştırma yapıldığında da Android için hazır hale geldiği iddia edilen binlerce Fortnite APK’sı ile karşılaşılabiliyor. Tabii ki tüm bu web içerikleri de YouTube içerisinde bulunan videolar gibi sahte

Fortnite şu an için PC, PS4, XBOX ONE ve iOS için kullanılabilir durumda. Epic Games, Android için Fortnite’in yaz aylarında sunulacağını belirtmişti. Bu yüzden harici bağlantı ve Google Play dışı kaynaklardan Fortnite olduğu iddia edilen uygulamaları yüklemenizi önermiyoruz. Öte yandan Google Play Mağaza’da bulduğunuz ve orijinal Fortnite olduğu iddia edilen uygulamalarının da yapımcısın Epic Games olmasına dikkat edin.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler