Cuma, Nisan 26, 2024

APK mağazası “Aptoide”de kullanıcılarının bilgileri çalındı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Üçüncü taraf bir uygulama mağazası olan Aptoide‘yi kullananların e-posta ve şifreleri, bir hacker tarafından çalındı. Bilgilerin çoğu bir hacker forumunda paylaşıldı ve şuan, Aptoide’ye erişilemiyor.

Üçüncü Taraf Uygulama Mağazaları Nedir?

Üçüncü taraf uygulama mağazası, Google Play veya App Store gibi, kullanıcıya işletim sistemiyle birlikte gelen, kaldırılamayan uygulamalar dışında kullanıcı tarafından veya alınan cihazın şirketi tarafından cihaza dahil edilen uygulamalardır. Mesela Samsung’un kullandığı “Samsung Galaxy Store” veya Huawei’nin kullandığı “Huawei AppGallery” cihaza şirketler tarafından dahil edilmektedir. Aptoide ise, kullanıcı tarafından cihaza dahil edilebilmekteydi.

Aptoide Nedir?

Aptoide, Android cihazlar için kullanılabilen bir uygulama mağazasıdır. Diğer mağazalardan farklı olarak, kullanıcıların kendi uygulama ve oyun koleksiyonlarını yayınlamasına da izin vermektedir. Aynı zamanda, kullanıcılar kendi mağazalarını oluşturabilmekteydi.

Aptoide Güvenli mi?

Aptoide her ne kadar güvenli olduğunu savunsa da, siber güvenlik uzmanları Aptoide ile birlikte, üçüncü taraf uygulamaları tavsiye etmemekte. Ayrıca biz de 3. taraf uygulamaları kullanmanızı asla tavsiye etmeyiz, kişisel bilgilerinizin güvenliği ile ilgili herhangi bir garanti söz konusu olmadığı için olabildiğince güvenilir kaynaklar tercih edilmeli. 19 Nisan’da “Have I Been Pwned” veritabanına Aptoide eklendi. Bu girdi, ihlallerin başlangıç tarihini 13 Nisan olarak belirtti ve tehlikeye giren hesap sayısını 20.012.235 olduğuna da söyledi.

Aptoide yetkilisi Filipa Botelho, Aptoide’nin hacker saldırılarına maruz kaldığını belirtti. Aptoide’ye şuan giriş yapılamamakta, ne zaman girişe açılacağı ve ne olacağı ise bilinmemekte.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler