Cuma, Nisan 26, 2024

Apple AirPods’a rakip Kulaklıklar Çıkıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple’ ın 2016 yılında çıkarttığı kablosuz kulaklık olan AirPods, kullanıcılara sunduğu güzel özellikler ve uzun kullanım süresi ile beğenildi. Diğer firmaların bu alandaki açığa parmak basması kaçınılmaz. 

Kablosuz kulaklık yapacağım diye ses kalitesi ve estetikten bihaber ben yaptım demek için ürün çıkartan firmaları ayrı bir kefeye koymak lazım. 

Nokia True Wireless Earbuds V1

Günümüzde bir çok akıllı telefon üreticisi kullanıcılara fikrini sormadan yenilik adı altında 3.5 mm girişlerini kaldırıyor. Bazı kullanıcılar şikayetçi iken bazı kullanıcılar bunu umursamayıp direkt dönüştürücü alarak kulaklığı kullanmaya devam ediyor. Diğer yandan son yıllarda Bluetooth teknolojilerinin gelişmesi ile birlikte ses kalitesi de artıyor. Kulak içi kablosuz kulaklıklar tarafında hem tasarım hemde kullanım olarak AirPods en beğenilen kulaklıkların başında yer alıyor. Nokia tarafından üretilen ve yakında lansmanı gerçekleşecek olan “Nokia True Wireless Earbuds V1” henüz nasıl göründüğü bilinmiyor.

Fiyat tarafında Avrupa’da 108 Euro ile satılacağı söylenen kulaklık daha çok hareketli ve egzersiz yaparken kullanılacak bir kulaklık olduğu söyleniyor. Ek olarak yine Nokia tarafından “Nokia Active Wired Earphones V2” adında bir kulaklık daha geliyor. Bu kulaklığın fiyatı için ise 30 Euro olacağı söyleniyor.   

Nokia earbuds 1 1

Huawei FreeBuds 2 Pro Çıkıyor

Dış görünüş ve tasarım olarak Apple AirPods‘ a benzetilen kablosuz kulaklık, şarj edilebilen ve aynı zamanda kulaklığı şarj eden bir kutu ile birlikte geliyor. Mate 20 Pro ile birlikte şarj edilebiliyor. Qİ şarj standardına destek  veren Huawei Freebuds 2 Pro, Bluetooth bağlantıs olarak Bluetooth 5.0 standartını kullanıyor. Kablosuz kulaklıkların en büyük kaybı olan ses konusunda ise Hi-Res Wireless Audio protokolü ile yüksek ses kalitesine sahip ses sunuyor. Mate 20 ailesinin merkezinde yer alacak olan Google Assistant’ı kontrol edebilme imkanı sunuyor. 

Huawei Freebuds 2 Pro bize 15 saate yakın kullanım ömrü sunuyor. Özellikle Hi-Res ses desteği ile dikkatimi çeken kulaklık 150 veya 160 Euro ile satışa sunulacağı söyleniyor.

734322 huawei freebuds 2 pro cm h2 1537373326 0 12

Sinan Akyüz
Sinan Akyüz
Teknoloji ve bilim dünyasını yakından takip eden, geleceğin keşiflerine hayranlık duyan, yapay zeka, biyoteknoloji gibi alanlarda öğrenmeye ve bilgi paylaşmaya tutkuyla bağlıyım.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler