Perşembe, Nisan 18, 2024

Apple, iPhone 11 Serisine İki Yönlü Şarj Donanımı Ekledi Fakat Bilerek Devre Dışı Bırakıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sonny Dickson tarafından ortaya atılan iddiaya göre; iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modelleri, cihazlar için ki yönlü şarj etme teknolojisini barındırmakta fakat Apple, “güvenilir kaynaklar” bölümüne göre yazılım sayesinde özelliği devre dışı bırakıyor.

 

Piyasaya sürülmesinden aylar öncesinde en son iPhone modellerinin, iPhone cihazlarının arkasında bir Apple Watch, AirPods ve diğer aksesuarların şarj edilmesini sağlayan Qi tabanlı bir cihazdan cihaza şarj etme özelliği olduğu söylenilmişti. Özelliğin, Samsung Galaxy S10 modelindeki Wireless PowerShare ile benzer olması beklentiler arasında idi.

samsung wireless powershare

Özellik iPhone Logosunda Saklı!

iPhone 11 modellerinde bulunan ortalanmış Apple logosnunu, müşterilerin AirPod’larını, Apple Watch’larını veya diğer arkadaşlarının iPhone’un arkasının yerleştirmek üzere nereye yerleştireceklerini bilmelerine yardım etmek üzere tasarlanıldığına inanılıyordu.

Bunlara ek olarak, Apple bu hafta gerçekleştirdiği etkinliğinden sadece birkaç saat önce, analist Ming-Chi Kuo ve Bloomberg’den Mark Gurman, özelliğin iptal edildiğini söyledi. Kuo, ayrıca “Terkedilme verimliliği Apple’ın gereksinimlerini karşılayamabilir.” dedi.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler