Cuma, Nisan 19, 2024

Apple ve Qualcomm Davası Tarafların Anlaşması ile Sona Erdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

İki yılı aşkın süredir devam eden Apple ve Qualcomm davası, nihayet tarafların anlaşması ile çözüme kavuştu. Her iki firmanın vazgeçtiği davalar, tarafların karşılıklı ilişkilerinin sürmesi ile sona erdi.

Teknoloji dünyasının uzun zamandır takip edilen davalarından olan Apple ve Qualcomm arasındaki patent davası, tüm ek davalarla birlikte sona erdi. İki tarafın yayınladığı resmi açıklama ile bildirilen süreç, firmaların karşılıklı ödeme-hizmet anlaşması ile neticelendi.

Apple Ödeme, Qualcomm Tedarik Yapacak

Yayınlanan bilgilere göre davalardan vazgeçen taraflar, iki yıl daha uzatılabilecek altı yıllık bir küresel patent lisansı sözleşmesi imzaladı. Bu doğrultuda Apple, Qualcomm’a açıklanmayan bir miktarda ödeme gerçekleştirirken, Qualcomm birkaç yıl boyunca Apple’ın parça tedariğini sağlayacak. Dolayısı ile Apple, 5G de dahil olmak üzere tüm modemlerini Qualcomm’dan alacak.

apple ve qualcomm davası tarafların anlaşması ile sone erdi 1

İki yıldır devam eden davalarda Apple, Qualcomm’un temel patentler için makul olmayan yüksek ücretler istediğini ve piyasadaki hakim konumunu kullandığını belirtmişti. Qualcomm ise, haksız patentlerin kullanımı nedeni ile Apple’dan şikayetçi olmuştu.

Dava sürecinde gördüğümüz kadarıyla her iki şirkette bu davalardan karlı çıkamayacaktı zira Apple, Qualcomm’un dava kazandığı ülkelerde iPhone satışı yapamayacak, Qualcomm ise en büyük gelir sağladığı parça satışından büyük bir kayıp yaşayacaktı. Dolayısı ile davaların tatlı şekilde çözüme ulaşması, her iki firma için olumlu oldu.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler