Cuma, Nisan 26, 2024

Apple’dan Kavisli Ekranlı iPhone Hamlesi Gelebilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

Üçüncü iPhone Modeli Kavisli Olabilir

Eylül ayı (kesin değil fakat muhtemel) ile birlikte her sene olduğu gibi bu sene de iPhone etkinliği olacak. Bu da demek oluyor ki söylentiler bu sıralar bir hayli artacak. Nikkei Asian Review tarafından yayınlanan bir rapora göre Apple 2017 yılında üç adet iPhone modelini piyasaya sürecek. Bunlardan birisi 5.5 inç veya daha büyük ya da Samsung Galaxy Note 7 ve Galaxy S7 Edge’e benzer şekilde kavisli olacak. 

Firmanın tahminine göre diğer iki cihaz 4.7 ve 5.5 inç şeklinde gelecek ki bu da iPhone 6S ve 6S Plus ile aynı boyuta tekabül ediyor. Apple bu hareketi ile, Samsung’un 2014 yılından bu yana Note Edge serisi ile piyasa sürdüğü telefonların stratejileri ile aynı gibi gözüküyor. Bu raporlar şu an için kesin değil gibi gözüküyor fakat bu iddiaları destekleyecek çok ciddi kanıtlar mevcut. Örneğin Apple eğer kavisli bir ekran yapmak isterse LCD yerine OLED ekran kullanmak zorunda. Apple’ın Tayvan’da gizli bir OLED araştırma laboratuvarı olduğu da birkaç ay önce ortaya çıkmıştı. Bu iddialar ise sadece bu laboratuvar ile sınırlı da değil. Apple’ın şu an için kavisli ekranlar için birkaç tane patent aldığı biliyor. Bu iddiaların doğru olup olmadığını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler