Çarşamba, Nisan 24, 2024

Asus ROG Swift G-Sync 500Hz Oyuncu Monitörü Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA, COMPUTEX 2022 konuşması sırasında oyuncu monitörlerinde yenileme hızı konusunda yeni bir adım attıklarını duyurdu. Asus ROG Swift G-Sync 500Hz serisinin duyurulmasıyla beraber markanın ne anlatmak istediğini de az çok anlamış olduk.

Özellikle e-spor oyuncuları için yeni bir dönemi başlatacak olan monitör, alanında da ilk olma özelliğini taşıyor desek yeridir. Panel kısmında ve çözünürlük kısmında maksimum kalite hedeflenmemiş olsa da seride yenileme hızı konusunda sınırlar zorlanıyor.

Asus ROG Swift G-Sync 500Hz Neler Sunuyor?

Yeni ekran için açıklanan detaylara göre seride 24.1 inçlik bir boyut göreceğiz. İnce çerçevelerle gelecek olan oyuncu monitörü panel olarak ise E-TN panel kullanacak.

Kaçırmayın: DLSS ve RTX Desteği Alan Yeni Oyunlar 

Çözünürlük değeri de çok üst seviyelere taşınmamış. Monitörün çözünürlük değeri, Full HD seviyesinde tutulmuş. Hem Nvidia G-Sync hem de Nvidia Reflex teknolojisini destekleyen ekranda amaç gecikme süresini yok denecek kadar az seviyeye indirmek.

Asus ROG Swift G-Sync 500Hz

Zaten Nvidia tarafından yayınlanmış olan bir karşılaştırma da var. Marka 240 Hz yenileme hızında bile zaman zaman gölgelenme sorunlarının gözüktüğünü gösterdiği karşılaştırmada, 500 Hz yenileme hızının neler yapabileceğini de ortaya koyuyor.

Markanın bu konuda da yayınlamış olduğu videoyu hemen yukarı ekleyeceğiz. Özellikle e-sporcular için vazgeçilmez donanımlardan biri olmasını beklediğimiz Asus ROG Swift G-Sync 500Hz için fiyat bilgisi ve satış tarihi konuları ise şu an net değil.

Detaylı tanıtımın yapılacağı ve fiyatların açıklanacağı lansman için henüz ek bir bilgi verilmedi. Bu konuda ASUS ya da Nvidia bir açıklama yapacak olursa yine paylaşırız.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler