Salı, Nisan 16, 2024

Ryzen 7000, Hız Aşırtma Olmadan 5.5 GHz Değerini Görmüş

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD,  Computex 2022 kapsamında Ryzen 7000 serisi için ilk tanıtımını yapmıştı. Yeni mimari ve genel olarak işlemciler için bilgiler veren AMD, tanıtım sırasında serinin modellerinden biriyle bir oyun testi yayınlamıştı.

Mühendislik örneği mi değil mi tam olarak bilemediğimiz işlemcinin ise 5.5 GHz saat hızına kadar çıktığı gözükmüştü.

Ghostwire Tokyo oyunuyla beraber yapılan testlerde görülen saat hızları konusunda ise yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı.

AMD, Ryzen 7000 Testlerinde Hız Aşırtma Yapmamış

Ian Cutress tarafından ortaya çıkarılan bilgilere göre bu testler sırasında ekstra bir işlem kullanılmamış. Yani işlemci için herhangi bir hız aşırtma yapılmamış. Stok frekans değerlerinde işlemcinin bu değerlere çıktığı söyleniyor.

İş parçacıklarının bir çoğu için de 5 GHz değerinin aşıldığı gözüküyor. Yani birden fazla çekirdek için 5 GHz üzerinde değerler görülmüş durumda.

Ryzen 7000

Hız aşırtma yapılmadan ve çok aşırı bir soğutucu kullanılmadan ( 280 mm Asetek all in one sıvı soğutucu kullanıldığı söyleniyor) bu değerlerin gözükmesi, Ryzen 7000 serisinin çok güçlü bir seri olacağını gösteriyor.

Tabii ki bunları konuşmak için biraz erken. Önce tüm modelleri, sahip oldukları saat hızlarını ve çekirdek sayılarını tam olarak görmek lazım. Zira şu an için oyunda kullanılan işlemcinin serinin hangi modeline ait olduğunu bile bilmiyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler