Cumartesi, Nisan 27, 2024

Battlefield 5 Oyununun Ertelenen Çıkış Tarihi ve Açık Beta Sistem Gereksinimleri!

Paylaş

silkroad gaminggentr

FPS aksiyon oyunu severler tarafından büyük bir sabırsızlıkla beklenen DICE yapımı Battlefield 5, çıkış tarihi ertelemesiyle gündeme geldi. Açık betasına çok kısa bir süre kala yapılan bu açıklama, Battlefield hayranlarını üzecek gibi duruyor. Öte yandan; oyunun açık betası için istenen sistem gereksinimleri de, yapımcı şirket tarafından duyuruldu. Görünüşe göre, ortalama bir bilgisayar yeterli olacak.

Ertelemelere Alıştık Zaten Biz…

Son yıllarda çıkan çoğu AAA yapım, malesef ilk duyurulan çıkış tarihine yetişmiyor. DICE şirketi tarafından geliştirilen Battlefield 5 için de durum bundan farklı değil. 

Bir önceki 1. Dünya Savaşı temalı Battlefield 1 oyunu ile büyük bir başarı yakalayan şirket, bu sefer Battlefield 5 üzerinde çalışıyor.

Şirket, Nvidia RTX serisinin parlama kabiliyetlerinden yeterince yararlanabilmek üzere, oyunun geliştirme sürecini uzatıyor.

Birkaç ay öncesinde 19 Ekim 2018 tarihinde çıkışını yapacağı duyurulan Battlefield 5, Electronic Arts ve DICE tarafından yapılan bir duyuru sonucunda, hemen hemen bir ay sonrasına sarkmış durumda.

Gamescom 2018de Yeni Battlefield 5 Fragmanı Yayınlandı. Beklenen Mod Göründü İÇERİK

Yeni duyuruda, oyunun 20 Kasım 2018 tarihinde çıkış yapacağı bildirildi.

Bu durumda, bizlerin beklemekten başka çaresi kalmıyor tabii ki. Lâkin hemen suratları asmayalım, ey hocalar. Adamlar muhtemelen elleri enselerinde, televizyon karşısında cips yemiyorlardır.

Açık Beta İçin Sistem Gereksinimleri De Belli…

Öte yandan; yine yapımcı şirket tarafından yapılan bir açıklamada, Battlefield 5 için düzenlenecek açık beta sürecinde kullanıcıların ihtiyacı olan sistem gereksinimleri duyuruldu.

Özellikle son çıkan oyunlarda uçuk gereksinimlerle karşılaştığımız günümüzde, Battlefield 5‘in ihtiyaç duyduğu donanım özelliklerinin gayet makul olduğunu söyleyebiliriz.

Oyun hakkında yayınlanan videolar artarken yapılan bu açıklama, gördüğümüz grafik kalitesi için çok da yüksek donanımlara sahip olmamız gerekmediğini gösteriyor.

Çıkış tarihinin ertelenmesinden bahsetmiştik. Şirket; düşündüğümüzün tersine, yüksek satış rakamlarına ulaşmak için de böyle bir stratejiye yönelmiş olabilir. 

Zira oyunun ilk açıklanan çıkış tarihine çok yakın zamanlarda, yapımın en büyük rakibi olacak Call of Duty Black Ops 4 ve Rockstar yapımı Red Dead Redemption 2’nin de çıkış yapması, şirkete erteleme kararı verdirmiş olabilir. 

Şimdi gelin, Battlefield 5 açık betasının sistem gereksinimlerine göz atalım.

Battlefield 5 Açık Betası İçin Minimum Sistem Gereksinimleri:

  • İşlemci: Intel Core i5 6600K, AMD FX-6350
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 660 2GB, AMD Radeon HD 7850 2GB
  • RAM: 8 GB
  • Depolama: 50 GB
  • İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7, Windows 8.1, ve Windows 10
  • İnternet Bağlantısı: 512 KBPS ya da daha hızlı internet bağlantısı

 

Battlefield 5 Açık Betası İçin Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşlemci: Intel Core i7 4790 or equivalent, AMD FX 8350 Wraith
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 1060 3GB, AMD Radeon RX 480 4GB
  • RAM: 16 GB
  • Depolama: 50 GB
  • İşletim Sistemi: 64-bit Windows 10 ya da daha yenisi
  • İnternet Bağlantısı: 512 KBPS ya da daha hızlı internet bağlantısı
İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler