Cuma, Nisan 26, 2024

Bir Tonluk Bomba Ses Hızını Aşarak Duvarı Deldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank‘ın katılımıyla HABRAS‘ta tarihi bir test gerçekleştirildi. Test 2 bin metre uzunluğuyla Avrupa’nın çift raylı en uzun test hattının üzerine konumlandırılmış bir ton ağırlığında MK-84 genel maksat bombası yerleştirilerek gerçekleştirildi. Ateşlenen bomba ses hızını aşarak saatte bin 850 kilometre hıza çıktı ve çelik donatıyla güçlendirilmiş beton hedefi başarıyla deldi.

Sanayi ve Teknoloji bakanlığından yapılan açıklamada milli olarak  geliştirilen silah sistemlerinin dinamik etkinlik testlerini yapmak için  Konya-Karapınar’da TÜBİTAK SAGE tarafından kurulan HABRAS‘ın yapımına Haziran  2017’de başlandığı, 31 Ekim’de de açılışının gerçekleştirildiği hatırlattı.

bir tonluk bomba ses hizini asip hedefi deldi 13019739

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, daha önceden bunun gibi testler yurt dışında yapılıyordu ve çok maaliyetli oluyordu. Konya-Karapınar’da açılan HABRAS sayesinde bunun gibi testler hem kısa sürede hemde daha az maaliyetle gerçekleştirileceğini belirtti.

Ses hızı normalde saate bin 235 km olmasına rağmen MK-84 genel maksat bombası ses hızının 615km/s üstüne çıkarak saatte bin 850 kilometre hıza ulaştı. Yerli imkanlarla üretilen bomba duvarı başarıyla deldi ve geçti.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler