Perşembe, Nisan 25, 2024

Captain Marvel İlk Haftasından Güzel Bir Gelir Elde Etmeyi Başardı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Marvel sinematik evreninin en son filmi olan Captain Marvel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günün’de sinemaya girmişti. Film çıkış yaptığı ilk 3 günde iyi bir izlenme yakalayarak 2019’un en çok hasılat yapan filmi olmayı başardı. 

Bu senenin en çok beklenen filmi olan Avengers Endgame öncesinde vizyona giren Captain Marvel filmi bazı sitelerde yapılan olumsuz eleştiri yağmuruna rağmen ilk haftasında dünya genelinde 455 milyon dolarlık bir gelir elde etmeyi başardı. Film 153 milyon dolarlık hasılatı sadece Kuzey Amerika’dan kazanırken geriye kalan 302 milyon dolar geliride dünyanın geriye kalan kısmından kazanmayı başardı. 

Marvel’ın ilk solo kadın filmi olma özelliğini taşıyan ve başrolünde Oscar ödülü kazanmış Brie Larson’ın bulunduğu Captain Marvel filmini izleyenlerin oranına bakıldığında ise kadınların %45’lik bir kısmı oluşturduğu görülüyor. Bu senenin en çok izlenen filmlerine bakıldığında birinci sırada Captain Marvel bulunurken listeyi sırasıyla Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 3, The Hidden World ve Glass filmi takip ediyor.

captain marvel movie trailer breakdown analysis carol danvers brie larson powers

Rotten Tomates ve IMDb gibi sitelerdeki düşük puanlar verilmesine rağmen ilk haftasında bu başarıyı elde etmesiyle beraber filmin 1 milyar dolar barajını aşması bekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler