Perşembe, Nisan 25, 2024

Casper, Excalibur G770 ve G900 Modellerini Yeniledi  

Paylaş

silkroad gaminggentr

İşlemci nesilleri ve ekran kartları sürekli olarak değişmeye, gelişmeye devam ediyor. Bir bilgisayar özellikle oyuncu serisi ise bu değişime ayak uydurmak zorunda. İşlemci serisi mi yenilendi, bilgisayarın da işlemci serisi yenilenmeli. Ekran kartı mı değişti, yeni nesil mi geldi, o zaman oyuncu serisi bilgisayardan söz ediyorsak ve iddialı bir modelse bilgisayarın da ekran kartı güncellenmeli. İşte Casper bunu çok iyi başaran markalardan biri. Marka şimdi de yeni ekran kartlı ve işlemcilerle beraber Casper Excalibur G770 ve G900 serilerini güncelledi.

İddialı tasarımlarıyla zaten oyuncuların gönlünü kazanmış olan seriler artık daha güçlü. Peki modeller hangi işlemciler ve ekran kartlarıyla güncellendi?

İlginizi Çekebilir: Intel i9 İşlemcili Excalibur E600 İncelemesi

Casper Excalibur G770 VE G900 serisi nasıl yenilendi?

İki modeli de ayrı ayrı değerlendirmeye alacağız. Zaten ikisi de çok güçlü modellerdi ama artık daha güçlüler diyerek geçelim değişenlere.

Casper Excalibur G770 ve G900

Casper Excalibur G770 yenilendi

Bir yandan oyun severlere hitap eden seri bir yandan ise performans arayışı olanlara hitap ediyor. Bir kere yeni G770 modelinde Nvidia Amper mimarisiyle donatılmış olan RTX 3050 Ti ve RTX 3050 ekran kartları tercih edilebiliyor oldu. Bu sayede oyunculara oyun performansında %60’a varan daha iyi performans sunulmakta.

Ekran kartları dışında işlemci seçenekleri için de değişiklikler söz konusu. İşlemcilerde Intel’in yeni 11.nesil Tigerlake-H serisi tercih edilebiliyor. Kullanıcılar 8 çekirdekli i7-11800H işlemciyi ya da 6 çekirdekli olan i5-11400H serisini tercih edebilecekler.

Daha güçlü daha zarif olan Casper Excalibur G770 serisinde, ekran kısmında da 144 Hz yenileme hızı sunan Full HD IPS panel alınabilmekte. Wi-Fi 6 destekli AX201, 3 bölgeli RGB aydınlatmalı klavye gibi artılar da unutulmamalı.

Casper Excalibur G770 ve G900

Casper Excalibur G900 yenilendi

Ben daha güçlüsünü istiyorum diyenler için daha güçlüsü de var. Yenilenen G900 modeli, yine başta ekran kartlarıyla fark yaratmakta. Seride Nvidia RTX 3080, RTX 3070 ve RTX 3060 modelleri tercih edilebilmekte. Zaten tüm bu modeller üst segment modeller.

İşlemci ise yine Intel’ın son nesli 8 çekirdekli i7-11800H serisi. En iyi performans değerini yakalayan yenilenmiş G900 modellerinde ekran kısmında da 144 Hz yenileme hızı ve Full HD IPS 3 MS tepkime süresinde ekranlar olduğunu da ekleyelim.

İsterseniz alacağınız bilgisayarı rakipsiz bire hale gelecek şekilde böylece özelleştirebiliyorsunuz. Zira sadece 4.7 mm kalınlık ile Türkiye’nin en ince çerçeveli performans serisi bilgisayar olarak öne çıkan model Wi-Fi 6 desteği ve 3200 MHz hızlara sahip yeni nesil belleklerle tam bir canavar.

Tabii ki diğer modellerde olduğu gibi yine Casper Excalibur G770 ve G900 ikilisinde de kendinize göre özelleştirmeler yapabilirsiniz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler