Cumartesi, Nisan 20, 2024

Thermaltake Toughpower TF1 1550W Titanium Güç Kaynağı Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyuncu ürünlerini ve Premium sınıfındaki bileşenlerini yakından takip ettiğimiz Thermaltake, bu sefer farklı bir ürünle karşımızda. Biz genelde soğutucuları, oyuncu donanımları ve kasalarına alışkın olsak bile marka bu kez Toughpower TF1 1550W Titanium güç kaynağı ile iddiasını konuşturdu.

Hem de ne konuşturmak. Özellikle overclock yapmayı seven ve bana güç lazım diyenler için yeni pro sınıfı güç kaynağıyla beraberiz. Sonuçta bir güç kaynağı, ne anlatacaksınız diyenler için tek söyleyeceğim bekleyin. Bakın bakalım ne kadar detay var? 🙂

Kaçırmayın: 2021 Thermaltake CaseMOD Invitational Season 1 Duyuruldu!

Thermaltake Toughpower TF1 1550W Titanium Özellikleri Neler?

Ufak bir detayla açılış yapalım. Zaten anladınız ama ben yine de belirteyim söz konusu ürün markanın TT Premium rozetine sahip olan, üst sınıf ürünlerinden biri. Üst düzey güç kaynağı zaten bu rozeti hak ediyor.

Tasarımı Nasıl?

Aslında güç kaynaklarında tasarıma çok önem verilmez. Hatta birçok cihaz, kasanın kapalı kısmında kaldığı için tasarımı ne yapalım diye düşünenler bile vardır. Fakat işin özü öyle değil. İyi bir tasarım aynı zamanda iyi bir soğutma performansı demek.

Thermaltake Toughpower TF1 1550W Titanium bu iyi tasarımı karşılayan ürünlerden bir tanesi. Üst kısımda cihazın dayanıklılığını arttıran bir şasi yani bir iskelet, kapak var. Mesh yapıda olan dış şasinin yan kısımlarında da ekstra havalandırma ızgaraları bulunuyor. Bu şasinin bir altına indiğimiz zaman 140 mm fan bizi karşılıyor.

Toughpower TF1 1550W Titanium

Tabii ki fan titreşim yapmasın diye özel bir çeperi, çerçevesi var. Onun altında tüm devre sistemini görüyoruz. Arka kısımda modüler kablo yönetimi ve en alt kısımda da yine güç girişi gibi bağlantıların yer aldığı şasi var.

Tasarım başarılı, göze hoş gözüküyordan çok dayanıklı ve soğutma performansı yüksek bir tasarım yapısı var demek daha doğru olacaktır.

  • Boyut: 150 mm X 86 mm X 180 mm
  • Ağırlık: 2.4 kg

E tasarımla bitirmeyeceğiz tabii. Hadi hızlıca Thermaltake Toughpower TF1 1550W Titanium özellikleri neler ona bakalım.

Toughpower TF1 1550W Titanium

Yeni güç kaynağında markanın söylemine göre 3 önemli artı öne çıkıyor. Düşük Geçici Tepki özelliği, Ani (Kalkış) akım sistemi ve 12V OCP koruma. Zaten bu özellikler bir güç kaynağını amiral gemisi haline getirmek için yeterli. Dilerseniz önce bu özelliklere bakalım.

Düşük Geçici Tepki: Bu özelliği anlamak adına önce geçici yanıtı anlamak gerekiyor. Geçici yanıt ya da tepki, güç kaynağının sürekli olarak yaşanan yük değişiklikleri karşısında çıkış gücünü ne kadar sabit tutabildiğini gösteren bir ölçü. Yani amaç ekipmanlara verilen çıkış gücünde dengesizlik oluşmasını engellemek ve en kararlı şekilde çıkış gücü sunmaya devam etmek.

İşte Thermaltake Toughpower TF1 1550W Titanium, düşük geçici tepki için değerleri 12V  %1, 5V <  %3, 3.3 V < %5 değerleriyle uyumlu olarak sunuyor. Anlatabildim mi ya da anlatmak istediğimi size tam olarak aktarabildim mi bilemiyorum ama yine marka tarafından hazırlanmış olan bir görüntüyü aşağı ekleyeceğim. Bu olayı daha iyi anlamanızı sağlayacaktır.

Toughpower TF1 1550W Titanium 13

12V OCP Koruması: OCP koruması bir güç kaynağı için çok önemli özelliklerden. Aşırı akım koruması olarak gösterebileceğimiz bu koruma sayesinde, güç kaynağının ve bileşenlerin kaldırabileceğinden daha fazla yük çekilmesi engelleniyor.

Zaten bir güç kaynağında aşırı akım koruması yoksa, güç kaynağına gelen ani yüksek akımlar kabloların erimesine ve parçaların yanmasına bile neden olabilir. Önemli konulardan biri.

Toughpower TF1 1550W Titanium

Kalkış Akımı (Giriş akımı): Bana göre başlangıç akımı da diyebileceğimiz kalkış akımı, açılış sırasında güç kaynağının çektiği anlık yüksek giriş, başlangıç akımıdır. İndüktörleri, transformatörleri ve kapasitörleri beslemek için gerekli yüksek değerli başlangıç akımı Thermaltake Toughpower TF1 1550W Titanium serisinde 50 amperin altında kalacak şekilde ayarlanmış.

Bu da demek oluyor ki gerekli güç sağlanıyor ve PSU bileşenlerinin ilk etapta yüksek akımla zarar görmesi engelleniyor. Ekstra bir tasarruf sağlar mı bilemedim.

Toughpower TF1 1550W Titanium 14

Bunlar öne çıkanlar diyelim. Bunların dışında da tabii ki artılarımız var. Dilerseniz onlardan da söz edeyim.

140 mm Dahili Fan: 1550W değerinden söz ediyoruz. Tabii ki soğutma ihtiyacı da olacaktır. Thermaltake bunun için 140 mm dahili fan kullanmış ve yeterli soğutma performansını elde etmiş. Zaten tasarım kısmında hava alan yapıdan söz ettik.

Turbo Fan Düğmesi: Yine önemli farklardan biri. PSU arkasına bir fan düğmesi eklenmiş. Bu düğmenin amacı fanı maksimum hıza çıkarmak. İhtiyaç duyulduğu durumlarda düğmeyi kullanarak fanı maksimum hıza çıkarabiliyorsunuz.

Toughpower TF1 1550W Titanium

Özenle Seçilmiş Kablolar: Düşük profilli kablolar ve modüler kablo bağlantı alanı, kasa içerisinde kablo karışıklığının, düzensizliğinin önüne geçerek ekstra bir hava akışı sağlamakta. Güzel bir detay olarak bunu da eklemiş olalım.

Toughpower TF1 1550W Titanium

Japon Kondansatörler: Siz sormadan  ben söyleyeyim, seride kullanılan kondansatörler oldukça başarılı ve dayanıklı. Son derece dayanıklı 105 dereceye kadar çıkabilen Japon kondansatörler kullanılmış.

Toughpower TF1 1550W Titanium 11 e1624914975343

80 Plus Titanium Sertifikası: Verimlilik konusunda zaten üst düzey bir PSU dedik. Sertifikada bunu doğrulamakta. %94’e kadar yüksek enerji verimliliği sunuluyor.

Toughpower TF1 1550W Titanium 5

Teknik Detaylar Özet

  • Watt: 1550W
  • Dahili Fan: Var 140 mm
  • Ekstra Jumper: Ekstra bir Jumper var.

Thermaltake Toughpower TF1 1550W Titanium PSU için söyleyeceklerim bunlar. Hız aşırtma yapılan sistemler için uygun olan serinin 10 yıllık bir garantisi olduğunu da belirtelim ve artık yazımızı bitirelim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler