Perşembe, Mart 28, 2024

CES 2017 Artırılmış Gerçeklik yazılımı Lenovo New Glass C200

Paylaş

silkroad gaminggentr

CES 2017 tüm hızı ile devam ederken, Lenovo New Glass C200 yapay zeka ve artırılmış gerçeklik yazılımı duyuruldu. Yazılım çok yönlü olarak geliştirilebildiği gibi, etrafında olan gerçek objeleri tanıyor ve tek mercekli sistemi sayesinde kolayca ayırt edebiliyor.

ABD’nin Las Vegas eyaletinde gerçekleştirilen CES 2017 etkinliği bu sene farklı teknolojilere konuk olmaya devam ediyor. CES Fuarı‘nda tanıtılan Lenovo New Glass C200 artırılmış sanal gerçeklik yazılımı baya bir ilgi topladı diyebiliriz. Tanıtılan bu yazılım sayesinde yapay zeka teknolojisinden faydalanarak etrafındaki gerçek objeleri tanıyabiliyor. Aynı zamanda tek mercekli monoküler bir akıllı gözlük sistemi olarak da biliniyor.

Ürün kullanıcı dostu olduğu gibi, gözlük ve cep ünitesi olarak toplamda iki farklı parçadan oluşuyor. 60 gram ağırlığı bulunan gözlük ünitesi aynı zamanda Linux işletim sistemi ile çalışabiliyor. Kullanabilmek için akıllı telefonunuza New Glass uygulamasını indirdikten sonra telefonunuza bağlayarak kolayca kullanılabiliyor. Akıllı gözlük ünitesine LTE bağlantı ile bağlanarak yüksek CPU performansı sunuyor.

Lenovo Glass C200
Lenovo New Glass C200 şuanda 20 farklı objeyi algılayabiliyor. Lenovo NBD Martin adı verilen sanal gerçeklik tanıma yazılımı ile bina şemasını tanımlayabiliyor, etiketleme yapabiliyor ve üzerine yazı ekleyebiliyor. Ek olarak gözlük kamerası, sensörleri ve kullanıcı geçmişi ile edinmiş olduğu verileri sesli komutları ve jestleri birleştirerek yapay zeka asistanı olarak destek sağlayabiliyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler