Cumartesi, Temmuz 27, 2024

ChromeOS Flex Sayesinde Eski MacBook’larınızı Chromebook’a Dönüştürebilirsiniz!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet devi Google, eski bilgisayarlarınızda ve Mac’lerinizde kullanabileceğiniz yeni işletim sistemi ChromeOS Flex‘i dün tanıtmıştı. Bu yeni işletim sistemi artık güncelleme almayan, donanımı günümüz koşullarına uygun olmayan oldukça geri planda kalmış sistemlerde gündelik işlerinizi rahatlıkla yapabilmenizi sağlıyor.

Şimdi ise gelelim eskimiş MacBook’larımızı Chromebook’a döndürme fikrine; eğer macOS 12 Monterey ya da daha en son yayımlanmış üç büyük macOS güncellemesini alamamış bir Mac bilgisayarınız varsa ve kasmasından, ağır çalışmasından sıkıldıysanız USB Flash Belleğiniz sayesinde ChromeOS Flex’i yükleyebilirsiniz.

ChromeOS teknolojisi elektronik atıkların azalmasını sağlıyor

chrome os flex
ChromeOS Flex Sayesinde Eski MacBook'larınızı Chromebook'a Dönüştürebilirsiniz! 3

Aslına bakılırsa Google, bu yılın başlarında erken erişim önizlemesi ile ChromeOS Flex’i test etmeye başlamıştı ve o zaman bu yana 600 hatayı ortadan kaldırdılar. Hata giderilmeleri sonrasında şirket bireyleri, okulları ve işletmeleri “bulut tabanlı yönetimle modern bilgi işlemi kolayca denemek” için ChromeOS Flex’i kullanmaya teşvik etmeye başladı.

ChromeOS teknolojisi eski cihazların ömrünü uzatıp tekrardan kullanıma kavuştururken aynı zamanda elektronik atıkların azalmasına olanak sağlıyor çünkü basit internet işleri, video izleme, bir takım basit kodlama uğraşları oldukça ideal bir çözüm. ChromeOS Flex sürümü, yazılım ve teknoloji devi şirketin, kullanıcıların eski bilgisayarlarını ChromeOS makinelerine dönüştürmesine olanak tanıyan CloudReady isimli bir uygulama sunan Neverware şirketini 2020 yılında satın alması sonucunda oluştu.

2010 ve sonrası Mac’lerde sorunsuz çalışıyor

macbook pro 2010
ChromeOS Flex Sayesinde Eski MacBook'larınızı Chromebook'a Dönüştürebilirsiniz! 4

İşletim sistemi, 2010 ve sonrasında piyasaya sürülen 16GB ücretsiz depolama alanına sahip Mac’ler dahil olmak üzere 400’den fazla cihazda çalışmak üzere optimize edildi ve onaylandı. ChromeOS Flex işletim sistemini kullanmak isteyen bireysel tüketiciler ücretsiz olarak erişim sağlarken CloudReady kullanan okullar ve işletmeler ücret ödemeye devam edecekler.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler