Çarşamba, Nisan 24, 2024

Çin’de iPhone Fiyatlarında Beklenen İndirim Yapıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple dünya genelinde satış rakamlarını her geçen yıl arttırmaya devam ediyor. Fakat Çin pazarında yoğun rekabet nedeniyle geçtiğimiz 2018 yılında satış rakamları iyice düşüşe uğramıştı. Apple bunun üzerine Çin’de geçtiğimiz yıl eski iPhone modelini getirene indirim çeki veriyordu. Bunu tamamen kaldırarak yeni iPhone modeli alacaklara 66 dolara kadar indirim sağlıyor.

Hedef Eski Satış Rakamına Ulaşabilmek

Apple için geçtiğimiz 2018 yılı zorlu bir yıl oldu. Çünkü hem Çin pazarında Huawei’nin güçlü cihazları hemde Qualcomm ile patent davası yüzünden satışlar iyice düşüşe uğramıştı. Apple bunun üzerine Çin’de iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone XR, iPhone XS ve iPhone XS Max modellerinde indirim yaptığını duyurdu. Bu modellerin arasından en büyük indirim 66 dolar ile iPhone XR cihazında görünüyor.

dims

Apple CEO’su Tim Cook, geçtiğimiz günlerde bu durum ile ilgili açıklama yaptı ve satış rakamlarının düşüşü hakkında konuştu. Tim Cook: “Her şeye muhalif olan tiplerden bu sözleri defalarca kez duydum. 2001’de de duyuyordum. 2005’te de duyuyordum. 7, 8, 10, 12 ve 13’te de duyuyordum. Aynı insanların aynı yorumlarını tekrar tekrar duymaya devam ediyorum. Dürüst olmam gerekirse hiçbir zaman satışlarla ilgili şaşkınlığa uğramadım. Satışlar kısa vadede her zaman duygusal seyreder. Ürün ağımız ve ekosistemimiz hiç bu kadar güçlü olmamıştı. Endişe edecek bir şey yok” dedi

Sadece Çin’de geçerli olan bu indirim sadece resmi mağazaları kapsıyor. Yani Apple’ın resmi internet sitesinden bile indirimli alamıyorsunuz. Bu durumun neden böyle olduğu henüz bilinmiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler