Cuma, Mart 29, 2024

Cooler Master HAF 700 Evo Tasarımı ve Özellikleri Nasıl?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni bir kasa alacaksanız ve en iyisini arıyorsanız, artık bir seçeneğiniz daha var. Zira Cooler Master yeni amiral gemisi kasa modelini piyasaya sundu. HAF serisinin en iddialı üyesi olarak gelen Cooler Master HAF 700 Evo, çok uzun bir geliştirme aşamasın geçerek karşımıza çıktı.

Peki, amiral gemisi kavramını tam olarak karşılayan kasanın özellikleri neler? Tasarımsal açıdan tam olarak nasıl bir kasadan söz ediyoruz? Beraber bakalım.

Cooler Master HAF 700 Evo Tasarımı Nasıl?

Hani bazı otomobiller için kullanılan bir tabir vardır, “Gemi Gibi” yakıştırmasını yaparız. İşte bu yakıştırma tam olarak Cooler Master HAF 700 Evo modeline uymakta.

Öyle bir kasa yapmışlar ki tam anlamıyla bir dev diyebiliriz. Boş ağırlığı bile 30 kg seviyesine kadar ulaşan kasanın uzunluğu 666 mm olarak belirlenmiş.

Cooler Master HAF 700 Evo

Genişliği 291 mm ve yükseklik ise 626 mm. Şu ölçülere ve ağırlık değerine baktığınız zaman bile nasıl bir dev ile karşı karşıya olduğunuzu anlıyorsunuz.

Haliyle anakart desteği konusunda da hiçbir sınır olmadığını söylemek lazım. Mini ITX, ATX, Mikro ATX, E-ATX, SSI CEB, SSI EEB kısacası hangi anakartı istiyorsanız kullanabilirsiniz.

Şöyle genel anlamda bir tasarıma baktığımız zaman ise şık bir görüntü görüyoruz. Cooler Master HAF 700 Evo, bir tarafta iki adet havalandırma bölümünün yer aldığı yan kapak ve bir diğer tarafta ise tam boy dev bir temperli cama sahip.

Cooler Master HAF 700 Evo

Üst kısımda mesh yapıda metal, çıkarılabilir bir de kapağı bulunan kasanın asıl dikkat çeken kısmı ise ön tarafı. Ön kısımda parmaklıklara benzer bir yapı var.

Bu yapıyı elde etmek için kalın pleksi şeritler kullanılmış. RGB aydınlatmayla da desteklenen bu şeritlerin araları boşluk ve hemen arkasında kapalı değil mesh bir yüzey var.

Cooler Master HAF 700 Evo

Böylece bu dev kasanın hava akımında da istenen akış sağlanmış. Ön kısımda dikkat çeken diğer bölümler ise mini ekran ve portlar ile butonlar. Tam orta kısımda bir mini ekran yer alıyor ve bu renkli LED ekranda isterseniz sistem bilgilerini isterseniz de özelleştirilebilir logo ya da görselleri gösterebiliyorsunuz.

Kaçırmayın: Cooler Master CK721 Klavye Nasıl? 

Onun dışında ön kısımda 3 adet USB 3.0 portu ve bir adet Type C girişi ile ses jakları, güç butonları bulunuyor.

Cooler Master HAF 700 Evo

Cooler Master HAF 700 Evo İç Kısımda Neler Getiriyor?

Alanının en iyilerinden biri olan kasanın içerisinde yok yok desek yeridir. İnce ince düşünülmüş çok fazla detay var.

Ekran kartını kolayca tutturmanız için vidasız bir kilit, güç kaynağını kolayca monte etmek için sürgülü bir yapı, aletsiz olarak dikey ekran kartı takmanızı sağlayan braket, fanları istediğiniz gibi konumlandırmak için ayarlanabilir bariyerler gibi önemli artı noktalar var.

Fanları tek bir yere takmak adına entegre PWM/ARGB hub ve ARGB Gen2 denetleyicisi bile eklenmiş.

Cooler Master HAF 700 Evo

Zaten amiral gemisi bir seri dememizin nedeni de tam olarak bu. Kasada her şey düşünülmüş. İşlevsellik açısından baktığımız zaman da yine her şeyi rahatlıkla ekleyeceğiniz bir kasa. Bu konuda detayları aşağı ekliyorum.

Cooler Master HAF 700 Evo

  • Genişleme Yuvalarının Sayısı: 8
  • 2.5 inç ve 3.5 inç yuvalar: 12
  • 2.5 inç yuvalar: 12
  • Önde Takılı Gelen Fanlar: 2 adet SickleFlow PWM 200 mm fan
  • Arkada Takılı Gelen Fanlar: 2 adet Sickleflow PWM ARGB 120 mm
  • Altta Takılı Gelen Fanlar: 1 adet Sickleflow PWM ARGB 120mm
  • Üst Fan Desteği: 2 adet 200mm, 3 adet 140 mm, 6 adet 120 mm braketi çıkarınca 480 mm
  • Ön Fan Desteği: 2 adet 200 mm, 3 adet 120/140 mm
  • Arka Fan Desteği: 2 adet 120 mm
  • Alt Fan Desteği: 3 adet 120/140mm
  • Yan Fan Desteği: 4 adet 120 mm, 3 adet 140 mm
  • Üst Radyatör Desteği: 2 adet 360 mm ya da 1 adet 420 mm
  • Ön radyatör desteği: 420 mm ya da 360 mm
  • Arka Radyatör Desteği: 240 mm’ye kadar
  • Alt Radyatör Desteği: 420 mm ya da 360 mm
  • Yan Radyatör Desteği: 480 mm ya da 420 mm

Cooler Master HAF 700 Evo için detaylar bu şekilde. Evet fiyatı yüksek ama kasanın özellikleri de gerçek anlamda göz doldurucu.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler