Perşembe, Nisan 25, 2024

Drone Teslimatına PTT Kargo’da Katılıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gelişen teknoloji ile birlikte artık kargo teslimatları da daha hızlı ve daha kolay yapılabilmesi için havadan teslimatlar yaygınlaşıyor. Drone Kargo adı verilen sisteme PTT Kargo şirketinin de dahil olacağı açıklandı.

PTT Kargo Drone İle Kargo Teslimatı

PTT’nin şuanda Genel Müdürü olan Kenan Bozgeyik, katılmış olduğu bir televizyon kanalında açıklamalar yaptı. PTT Kargo‘nun şuan ki konumundan bahseden Bozgeyik, bundan bir kaç sene sonra PTT Kargo‘nun Drone ile teslimatlara başlayabileceğini söyledi. Vizyon çerçevesinde yapılacaklar listesinde bulunan bu teslimat sistemi müşterilerin işini kolaylaştıracak gibi duruyor.

Bu iş için AR-GE (Araştırma Geliştirme Merkezi) kurduklarını belirten Bozgeyik, yeni projelerden de bahsetti. Müşteriler için ilk proje Kargomatik olacağını ve çeşitli AVM’lerde konuşlanacakları belirtildi. Kargomatikler sayesinde müşteriler kargolarını burada yer alan makinelerden alacaklar.

Kargomatik projesi hayata geçtikten hemen sonra ise Drone ile kargo taşımacılığı olacak. Hali hazırda ülkemizde Drone kullanımı dehşet bir şekilde yaygınlaşırken, ticaret sistemine de bu hava araçları dahil olmaya başladı. Şahsi fikrimi söyleyecek olursam eğer; bu drone ile teslimat olayı yepyeni bir soluk kazandırabilir. Ancak Drone’u çalmaya yönelik girişimler de olabilir. Özellikle sıkça haberlerde görmeye alışık haline geldiğimiz Adana ilimizden bir performans bekliyoruz.

ptt-genel-mudur-kenan-bozgeyik
PTT Kargo’dan Memnun musunuz ?

Şimdi buraya kadar gelmişken bu konuya değinmezsem olmazdı. Genel olarak kargo şirketlerinden ben memnun değilim arkadaş. Özellikle yurtdışından Aliexpress üzerinden belki de zilyon kere kargo getirttim. Bu gelen kargoların yarısı PTT Kargo şubesi tarafından bırakılmadı. Üstüne üstelik aradığımda teslim edilmiş olarak görülüyor denildi. Her şeyi geçtim, yurtdışından gelen kargoların kapının önüne (dış kapıya) bırakılması nedir arkadaş ? Bu durumu 7-8 defa rahat yaşadım. PTT Kargo‘yu aradığımda ise bana şunu söylediler “Yurtdışından gelen ürünler kayıtlı ürünler olmadığı için bu şekilde bırakılıyor.” açıklaması beni yedi bitirdi.

Bu yaşamış olduğum durumlardan sonra başka yurtdışından kargo firması getirmediği için el mahkum Allah’a emanet getirttik. O yüzden böyle konularda çekinmeden yazıyorum. Kargo görevlileri ne yazık ki aldıkları düşük maaş ve fazla mesai saatleri yüzünden işlerini berbat yapıyorlar. Firma ne kadar iyi olursa olsun..

❱ Buradan Kenan Bey’e seslenmek istiyorum; okur veya okumaz sorun değil. Ancak çalışanlara karşı mesai saatleri, maaş ve ürünlere davranış konusunda şu bakış açılarını değiştirmelerini tavsiye ediyorum.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. Mizahınızı geliştirmenizi önerir , ana haberlerden sonra ne idüğü belirsiz Adana haberlerine de pek aldırış etmemenizi öneririm. Ayrıca sizi Adanalı olarak esefle kınıyorum. Bu nedir yahu?

    • Adana bir klasiktir, internette ve pek çok sosyal medyada gündem olmuştur olmaya da devam etmektedir. Biz bunu olumsuz anlamda yazmadık, bizi tanıyan zaten biliyor 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler