Cumartesi, Nisan 27, 2024

Ekran Kartı Fiyatları Düşmeye Devam Ediyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekran kartı fiyatları gerçekten can sıkıcı düzeyde. Daha eski serilerde de durum aynı ama RTX 30 ve AMD Radeon RX 6000 serisi son nesil ekran kartlarına baktığım zaman, üzücü bir tablo görüyorum.

Şu son dönemde sürekli sorduğumuz soru ise ekran kartı fiyatları ne zaman düşecek sorusu. Neyse ki bu konuda iyi haberler yavaşta olsa gelmeye başladı. Geçen ay yayınlanan bir pazar araştırmasında, küresel olarak ekran kartı fiyatlarının düştüğü belirtilmişti. Şimdi 3DCenter tarafından bir rapor yayınlandı ve fiyatların biraz daha düştüğü ortaya çıktı.

Ekran Kartı Fiyatları için Düşüş Başladı mı?

3DCenter ekibinin Ocak 2021 tarihinden itibaren ekran kartı fiyatlarını incelemeye aldığı biliniyor.

Son yayınlanan rapor ise 1 seneyi aşkın süredir ilk defa ekran kartı fiyatlarının bu kadar düşüş gösterdiğini ortaya koyuyor.

Yayınlanan tabloya baktığımız zaman fiyatlar son dönemin en düşük seviyesinde. Yine tavsiye edilen ya da olması gereken diyeceğimiz fiyatların üzerinde ama geçen aylara göre durum biraz daha normal.

Bu düşüş devam edecek mi etmeyecek mi bilemiyoruz ama bu şekilde düşüş devam edecek olursa, Mayıs ayı gibi son kullanıcıların alacakları kartlarda fiyatların biraz daha makul olacağı iddia ediliyor.

Ekran kartı fiyatları

Ayrıca şunu da unutmamak lazım yayınlanan rapor, belli ülkeler seçilerek hazırlanmış bir rapor. Almanya ve Avusturya’da yapılan değerlendirmelere göre tablo çıkarılmış. Küresel anlamda da durumun benzer olduğu belirtiliyor olsa da bu detayı da eklemiş olalım.

Ülkemizdeki ekran kartı fiyatlarının ne zaman normal seviyeye ineceği konusunda ise bir bilgi yok. Her zaman söylediğimiz gibi fiyatlarda bir etken değil birkaç etken öne çıkıyor. Döviz kuru durumları, üretim durumları, stok durumları vs.

Bakalım bizlerde merakla ekran kartı fiyatlarının daha da düşmesini ve normal seviyelere gelmesini bekliyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler