Cumartesi, Nisan 27, 2024

En İyi Kameralı Telefonlar 2024 Güncel Liste

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kamerası en iyi telefonlar tercih ederken en önemli kriterler nelerdir? Son amiral gemisi akıllı telefon modellerinde de kamera konusunda epey bir yol alındığını biliyoruz. Telefon üreticileri artık bu konuda çok daha deneyimli ve çok daha iyi kameralara sahip modeller sunuyorlar. Peki bu yarışta kim daha önde? Son amiral gemisi modelleri de hesaba katalım ve en iyi kameralı telefonlar için bir liste hazırlayalım.

En İyi Kameralı Telefonların Sıralaması

Kamerası en iyi telefonlar için listemize geçmeden önce ufak bir hatırlatma yapalım. Söz konusu modellerin kamera değerlendirmesini yaparken DxOMark verilerinden yararlanacağız.

DxOMark, detaylı testlerle beraber amiral gemisi akıllı telefonların kameralarını değerlendiriyor ve tüm modelleri kapsayan bir evrensel sıralama sunuyor. Biz de bu sıralamayı baz alarak en iyi kameraya sahip telefonları sıralayacağız.

Huawei Mate 60 Pro+

1.Huawei Mate 60 Pro+ – 157 Puan 

Listenin birinci sırasında yer alan akıllı telefon değiş. Huawei rekor tazelemiş oldu. Böylece en iyi kameralı akıllı telefonlar listesinin birinci sırasına da Huawei Mate 60 Pro+ akıllı telefon modeli çıktı.

Telefonun kamera özelliklerinden söze başlayalım. İddialı modelde ultra geniş açılı 40 MP değerinde f/2.2 diyafram açıklığında bir geniş açı kamerası bulunuyor. Bunun yanında 48 MP ana kamera ve 48 MP değerinde de telefoto kamerası bulunuyor. Model 100x dijital zoom ve 3,5x optik zoom yapabiliyor. 

Huawei Mate 60 Pro+

Kamera Değerlendirmesi 

Huawei Mate 60 Pro+ akıllı telefon modeli bu kameralarla beraber toplamda 157 puan almış. Telefonun en yüksek puanı aldığı kısım 160 ile fotoğraf değerlendirmesi. Burada model zirvede yer alıyor.

Video kısmında biraz geri kalsa da toplam puanda 157 değeriyle zirveyi alarak en iyi kameralı akıllı telefonlar listesinin ilk sırasına oturmayı başarıyor.  

Oppo Find X7 Ultra 3 jpg

1.Oppo Find X7 Ultra – 157 Puan 

Sıralama değişti. Huawei’nin tahtına oturan yeni bir isim var. Oppo Find X7 Ultra, 157 puan alarak Huawei’nin akıllı telefonu ile ortak bir şekilde zirveyi paylaşıyor. Telefonda kamera kısmında 4 ayrı lens kullanıldığını görüyoruz.

Merkezde 50 MP değerinde f/1.8 diyafram açıklığında bir kamera, ikinci kamera kısmında ultra geniş açılı 50 MP f/2 diyafram açıklık değerinde kamera, üçüncü kamera kısmında 50 MP f/2.6 diyafram açıklığında telefoto kamerası ve son olarak da 50 MP f/4.3 diyafram açıklık değerinde yine telefoto kamerası karşımıza çıkıyor. 

Oppo Find X7 Ultra 2 jpg

Kamera Değerlendirmesi 

Oppo Find X7 Ultra, bokeh efektinde çok başarılı ve 85 skorunu alarak ilk sıraya oturuyor. Fotoğraf modunda telefonun 156 skorunu elde ettiğini ve video kısmında da 156 ile zirveyi zorladığını görüyoruz. Genel değerlendirmede ise 157 skoru ile telefon, zirveyi paylaşıyor. 

Huawei P60 Pro

2. Huawei P60 Pro – 156 Puan

Kamera konusunda yeni lider P60 Pro oldu. Sıralamayı bir kez daha değiştiren akıllı telefonda, üçlü arka kamera kurulumu var. 48 MP değerinde f/1.4 diyafram açıklığında geniş açılı ana kameranın dışında, 13 MP değerinde f/2.2 diyafram açıklığında ultra geniş açılı kamera ve 48 MP f/2.1 diyafram açıklığında telefoto kamerası bulunuyor.

Huawei P60 Pro

Kamera Değerlendirmesi

Söz konusu kamera değerlendirmesi olduğu zaman Huawei P60 Pro şu an için dünyanın en iyi kameralı akıllı telefonu olarak gözüküyor. DxOMark değerlendirmesine göre telefonun fotoğraf skoru 159. Bu Huawei P60 Pro modelini fotoğraf çekim konusunda zirveye taşıyor.

İkinci olarak zoom değerlendirmesi var. Zoom konusunda ise telefon 158 skoruna ulaşarak yine listenin en iyi akıllı telefonu olmayı başarıyor.

Bir sonraki değerlendirme bokeh efekt üzerinde. Bu efekt skorunda da Huawei P60 Pro, 80 puanına ulaşmayı başarıyor. Toplam değerlendirmede akıllı telefonun aldığı skor 156. Şu an için listenin en iyi kameralı akıllı telefonu da P60 Pro. 

iPhone 15 Pro Max

3. iPhone 15 Pro Max – 154 Puan

Apple’ın yeni amiral gemisi de en iyi kameralı akıllı telefonlar listesinde kendisine yer buldu. Zaten telefonun ilk 3 içerisinde yer alacağını tahmin ediyorduk ama zirvede yer alıp almayacağı merak ediliyordu. 

Yeni açıklanan listede de bu soru cevap bulmuş oldu. iPhone 15 Pro Max zirveye yerleşemedi. P60 Pro modeli hala zirvede yer alan yerini koruyor. Buna karşın iPhone 15 Pro Max ise ikinci sırada kendisine yer buldu. 

Markanın yeni akıllı telefonunun kameralarını hatırlayarak başlayalım. Seride 48 MP değerinde f/1.78 diyafram açıklığında bir ana kamera bulunuyor. Bunun yanında 12 MP değerinde f/2.8 diyafram açıklığında bir telefoto kamerası ve 12 MP değerinde f/2.2 diyafram açıklığında bir ultra geniş açı kamerasının olduğunu görüyoruz. 

Bu kameralarla beraber Apple’ın yeni akıllı telefonunun aldığı toplam skor 154 olarak belirlenmiş. Burada video konusunda ve Bokeh efekti konusunda yeni iPhone modelinin zirvede yer aldığını da eklemiş olalım. 

Kamera Değerlendirme Sonuçları 

iPhone 15 Pro Max

4. iPhone 15 Pro – 154 Puan

Pro Max modelinde olduğu gibi temel Pro modelinde de değerlendirme sonuçları açıklandı. Önce bir Pro modelinde yer alan kameraları da hatırlayalım. Seride 3 ayrı kamera yer alıyor. Ana kameramız 48 MP değerinde f/1.78 diyafram açıklığında. İkinci kamera ultra geniş açı kamerası ve 12 MP değerinde f/2.2 diyafram açıklık değerine sahip. Son olarak telefoto kameramız var. Bu modelde de telefoto kamerası 12 MP ve f/2.2 diyafram açıklık değeri sunuyor. 

iPhone 15 Pro

Kamera Değerlendirmesi 

Diğer modellerden farklı olarak iPhone bu seride hem video konusunda hem de bokeh efekti konusunda liderliği eline almayı başarmış durumda. Ortalama skor 154 iken, video skoru 158 ve video konusunda model birinci sıradaki yerini koruyor. Bunun dışında zoom puanı 139 ile yine bir hayli geride kalıyor. Tüm değerlendirme sonuçlarını da hemen aşağıda yer alan görsel ile ekliyoruz. 

Oppo Find X6 Pro

5.Oppo Find X6 Pro – 153 Puan

Liste bir kez daha değişti. Listede zirveye yerleşen yeni akıllı telefon ise Oppo Find X6 Pro modeli oldu. Telefonun zirveye yerleşmesini sağlayan kamera kurulumunda ise üçlü kamera karşımıza çıkıyor. 50 MP 1 inç f/1,8 değişken diyaframlı ana kamera, 50 MP f/2.2 diyafram açıklığında ultra geniş açı kamerası ve 50 MP f/2,6 diyafram açıklık değerinde telefoto kamerasıyla karşı karşıyayız.

Oppo Find X6 Pro

Kamera Değerlendirmesi

Toplam skor olarak 153 puana ulaştığını gördüğümüz akıllı telefonun, fotoğraf çekiminden elde ettiği puan 153 olarak belirlenmiş. Zoom konusunda da 154 skoruna ulaşan Oppo Find X6 Pro, Bokeh efektinde ise 80 skorunu alarak alanın en iyisi olmayı başarıyor.

Son olarak telefonun video çekim skorunun da 148 olduğunu belirtelim. Bu kategoride en iyi olan akıllı telefonda 149 skoru elde edilmiş durumda.

Honor Magic5 Pro
En İyi Kameralı Telefonlar 2024 Güncel Liste 38

6.Honor Magic5 Pro – 152 Puan

Kısa süre önce tanıtılan Honor modeli, listenin ilk sırasına yerleşmeyi başardı. Özellikle fotoğraf ve zoom puanlarında telefonun rakiplerini resmen ezdiğini görüyoruz. Telefonda toplamda 3 arka kamera yer alıyor.

İlk kamera 50 MP f/1.6 diyafram açıklığına sahip olan kamera. Ultra geniş açılı ikinci kamera ise yine 50 MP ama diyafram açıklık değeri f/2.0. Son olarak üçüncü kamerada yine telefoto kamerası. Üçüncü kamerada da 50 MP f/1.3 diyafram açıklığında bir kamera karşımıza çıkıyor.

Honor Magic5 Pro
En İyi Kameralı Telefonlar 2024 Güncel Liste 39

Kamera Değerlendirmesi

Telefonun üçlü kamerasıyla beraber elde ettiği fotoğraf skoru 154 olarak belirlenmiş durumda. Zoom konusunda ise elde edilen skor 156. Video kısmında da 144 sonucunu alan Honor Magic5 Pro, 152 genel ortalama ile dünyanın en iyi kameralı telefonu seçilmiş durumda.

En iyi kameralı akıllı telefonlar
En İyi Kameralı Telefonlar 2024 Güncel Liste 40

7.Huawei Mate 50 Pro – 149 Puan

Huawei’nin iddialı amiral gemisi modeli listede birinci sırada yer alıyor. Telefonun özellikle ana kamerasının iddialı bir performans ortaya koyduğunu söyleyebiliriz. Seride yer alan ana kamera 50 MP değerinde ve f/1.4 – f/4.0 diyafram açıklık değerine sahip. Ayrıca ana kamerada OIS desteğinin olduğunu da söylemek lazım.

Diğer taraftan ikinci kamerada ise 13 MP değerinde ultra geniş açılı bir kamera kullanıldığını görüyoruz. Burada da f/2.2 diyafram açıklık değeri karşımıza çıkıyor. Telefonda yer alan son arka kamera ise 64 MP telefoto kamerası. f/3.5 diyafram açıklığında olan telefoto kamerası OIS desteğine sahip.

En iyi kameralı akıllı telefonlar
En İyi Kameralı Telefonlar 2024 Güncel Liste 41

Kamera Değerlendirmesi

Üçlü arka kamera kurulumu ile Huawei Mate 50 Pro, DxOMark listesine göre şu an için dünyanın en iyi kameralı telefonu gibi duruyor. Testlerde akıllı telefon 152 fotoğraf puanı ve 141 video puanı almayı başarmış durumda. Genel değerlendirmede ise modelin aldığı skor 149. Bu skorla beraber seri liderliği alıyor. Genel değerlendirmeyi de görsel olarak aşağı ekliyoruz.  

8. Google Pixel 7 Pro – 147 Puan

Her ne kadar ülkemizde çok fazla adı geçmiyor olsa da Google’ın akıllı telefonları da kamera konusunda çok iddialı modeller. Özellikle son amiral gemisi modeli olan Pixel 7 Pro kamera konusunda farkı gösteren akıllı telefonlardan biri oldu. Zaten en iyi kameralı akıllı telefonlar listesinde de 2. sırada yer bulmayı başarmış bir akıllı telefondan söz ediyoruz.

En iyi kameralı akıllı telefonlar
En İyi Kameralı Telefonlar 2024 Güncel Liste 42

Telefonun kameralarına baktığımız zaman 50 MP değerine ana arka kamerada f/1.85 diyafram açıklık değerini görüyoruz. Bunun yanında geniş açılı telefoto kamerası ise 48 MP f/3.5 diyafram açıklık değerinde.

Son kameramız ise ultra geniş açı kamerası. Ultra geniş açı kamerasında 12 MP değerini ve f/2.2 diyafram açıklığını görmekteyiz.

En iyi kameralı telefonlar
En İyi Kameralı Telefonlar 2024 Güncel Liste 43

Kamera Değerlendirmesi

Söz konusu modelin kamera konusunda Huawei Mate 50 Pro serisinden aşağı kalır bir yanı yok. Bu modelde de fotoğraf değerlendirme puanı 148 olarak belirlenmiş durumda. Buna karşın video değerlendirme puanı ise 143 olarak belirlenmiş. Video puanı Huawei Mate 50 Pro modelinden daha iyi olsa da genel derecelendirmede akıllı telefon 147 skorunu elde ediyor ve bu da akıllı telefonu ikinci sıraya taşıyor.

9. Honor Magic4 Ultimate – 147 Puan

Abisi Huawei modelinde olduğu gibi listenin zirvelerinde yer alan akıllı telefonlardan biri olan Honor, yine ülkemizde adı çok fazla duyulmamış olan akıllı telefonlardan biri. Telefonda, rakiplerinden farklı olarak 4 ayrı kameranın yer aldığını da eklemiş olalım.

En iyi kameralı telefonlar
En İyi Kameralı Telefonlar 2024 Güncel Liste 44

Geniş açılı ana kamera 50 MP f/1.6 diyafram açıklık değerinde. Buna eşlik eden ikinci kamera ise ultra geniş açılı 64 MP f/2.2 diyafram açıklık değerindeki kamera. Telefoto kamerasında yine 64 MP f/3.5 diyafram açıklık değerini görüyoruz. Ek olarak Honor modelinde Gelişmiş Spektrum 50 MP f/lens bulunuyor.

En iyi kameralı telefonlar
En İyi Kameralı Telefonlar 2024 Güncel Liste 45

Kamera Değerlendirmesi

Telefonun özellikle zoom özelliği konusunda zirve bir model olduğunu eklemek lazım. 151 Zoom puanı ile karşımıza çıkan akıllı telefon, fotoğraf kategorisinde ise 150 puan ile karşımıza çıkıyor. Video puanı konusunda ise rakiplerin biraz daha gerisinde bir model var. Video puanı 137 olarak belirlenmiş durumda.

Not: Genel değerlendirmede akıllı telefonun ikinci sırada Pixel ile eş olduğunu da hatırlatalım. Her ne kadar 3. sıra olarak göstermiş olsak da Honor Magic4 Ultimate, Google ile aynı değerlendirme skorunu almış durumda.

10. iPhone 14 Pro Max – 146 Puan

En çok merak edilen akıllı telefon modeli tabii ki iPhone serisi. Son amiral gemisi iPhone 14 Pro Max akıllı telefonu da listede 4. sırada yer alıyor. Ülkemizdeki satış durumlarına bakacak olursak, alınabilecek en iyi kameralı akıllı telefonda diyebiliriz.

En iyi kameralı telefonlar
En İyi Kameralı Telefonlar 2024 Güncel Liste 46

Modeli 4. sıraya taşıyan ise 3 arka kamerası var. Ana kamerada yeni lenslere geçen Apple, 48 MP değerinde f/1.78 diyafram açıklığı ile karşımıza çıkıyor. Ana kameraya eşlik eden ultra geniş açılı kamerada ise 12 MP f/2.2 diyafram açıklık değerinde bir kamera karşımıza çıkıyor.

Son olarak telefoto kısmında ise 12 MP f/2.8 diyafram açıklığında kamera karşımıza çıkıyor.

En iyi kameralı telefonlar
En İyi Kameralı Telefonlar 2024 Güncel Liste 47

Kamera Değerlendirmesi

Bu kameralarla beraber iPhone 14 Pro Max modeli 149 video puanı ile video konusunda en iyi video çeken akıllı telefon olarak listede yer alıyor. Yine Bokeh efekti konusunda da 80 skoruyla telefonun en iyiler arasında yer aldığını belirtelim.

Telefonun geri kaldığı kısım ise fotoğraf çekim kalitesi gibi duruyor. Listenin üst sıralarında yer alan modellerden farklı olarak bu iPhone 14 Pro Max modelinde 143 fotoğraf skoru elde edilmiş durumda. Genel değerlendirmeyi düşüren en önemli ikinci etken bu gibi gözüküyor. En başta etki olan nokta ise zoom özelliği.


11. iPhone 14 Pro – 146 Puan

Derecelendirmede iPhone 14 Pro Max ile çok bir farkı yok. Hatta farkı yok diyebiliriz. Bu nedenle Pro modeli için de 4. sıra demek daha doğru olacaktır.

 
iPhone 15
 

12. iPhone 15 – 145 Puan 

 
Listemize aradan kaynak olan bir diğer akıllı telefon ise iPhone 15 oldu. Pro modellerinin aksine temel model bir hayli geride kalmış gibi gözüküyor. Zira sizin de görebileceğiniz gibi model çok üst sıralarda değil.
 
Buna karşın P50 Pro gibi iddialı bir akıllı telefonu geçtiğini de düşünecek olursak, pozisyonunun çok da kötü olmadığını da ek nokta olarak belirtmek gerekir. Değerlendirmeye geçmeden önce yine iPhone 15 serisinde de yer alan kameraları bir hatırlayalım. 
 
Ana kamera kısmında seride 48 MP değerinde f/1.6 diyafram açıklığında bir lens karşımıza çıkıyor. Çift piksel PDAF ana kamera OIS destekli. Bunun dışında ikinci kamera kısmında ise ultra geniş açılı 12 MP değerinde sensörü görüyoruz. Burada da f/2.4 diyafram açıklığı sunulmuş. 
iPhone 15
 
Kamera Değerlendirmesi 
 
Yeni amiral gemisi modelinde, video puanı ve Bokeh efekt puanları yüksek. Video kısmında 153 puan alındığını görmekteyiz. Bunun yanında Bokeh efektinde ise telefon 80 skoru ile zirveyi alıyor.
 
Modelin ortama skor sonucu ise 145 olarak belirlenmiş durumda. Arada çok büyük bir uçurum olmasa da 145 puan telefonu geri sıralara atıyor.  


13. Huawei P50 Pro – 143 Puan

Huawei’nin bir başka amiral gemisi akıllı telefon modeli de P50 Pro. Bu modelde de özellikle Bokeh efektinin yetenekleri öne çıkıyor desek yeridir. Genel değerlendirmeye bakacak olursak 80 skoru ile Bokeh konusunda en iyi kameraya sahip akıllı telefon Huawei P50 Pro. Telefonun kamera özelliklerine geldiğimiz zaman, 50 MP değerinde f/1.85 diyafram açıklığında bir ana kamera bizi karşılıyor.

En iyi kameralı telefonlar
En İyi Kameralı Telefonlar 2024 Güncel Liste 48

Bunun dışında Ultra geniş açı kamerası da 13 MP f/2.2 diyafram açıklık değerine sahip. Telefoto kamerası ise biraz daha geri planda. 16 MP f/3.5 diyafram açıklığında telefoto kamerası var. Bu modeli diğerlerinden ayıran ve en iyi kameralı akıllı telefonlar listesinde yükselmesini sağlayan ise 40 MP f/1.6 diyafram açıklık değerindeki Mono kamera.

En iyi kameralı telefonlar
En İyi Kameralı Telefonlar 2024 Güncel Liste 49

Kamera Değerlendirmesi

Zoom konusunda 149 skoru ile zirveyi zorlayan P50 Pro modeli, Bokeh efektinde 80 skoru ile liderliği elinde bulunduruyor. Video skoru 139 olan ve fotoğraf skoru da 143 puana kadar ulaşan telefonun genel değerlendirmede ise 143 puan aldığını görüyoruz.

En iyi kameralı akıllı telefonlar
En İyi Kameralı Telefonlar 2024 Güncel Liste 50

14. iPhone 13 Pro – 141 Puan

Apple’ın bir önceki amiral gemisi akıllı telefon modeli de listedeki yerini almayı başarmış. En iyi kameraya sahip akıllı telefonlardan biri olan iPhone 13 Pro, 12 MP f/1.5 diyafram açıklık değerinde ana kamera ile geliyor. Ultra geniş açı kamerası 12 MP f/1.8 diyafram açıklık değerinde. Telefoto kamerası ise 12 MP f/2.8 diyafram açıklığında.

En iyi kameralı akıllı telefonlar
En İyi Kameralı Telefonlar 2024 Güncel Liste 51

Kamera Değerlendirmesi

iPhone 13 Pro, özellikle video çekim puanı ile öne çıkan bir akıllı telefon olmuş. 146 video skoru ile zirveye en yakın akıllı telefon diyebiliriz. Fotoğraf kısmında ise 140 skoru elde edilmiş durumda. Bu değerlerle beraber genel skor ise 141 olarak karşımıza çıkıyor.

15. iPhone 13 Pro Max – 141 Puan

iPhone 14 serisinde olan durum bu seri için de geçerli. Kameraları konusunda çok büyük bir derecelendirme farkı söz konusu değil. Bu nedenle söz konusu modeli de yine 7. sırada sayabiliriz.


16. Xiaomi Mi 11 Ultra – 141 Puan

iPhone 13 Pro Max serisi ile beraber listedeki yerini alan Mi 11 Ultra, yine en iyi kameralı akıllı telefonlar içerisinde kendisini gösteren modellerden biri. Telefonda 50 MP değerinde f/1.95 diyafram açıklığında bir ana kamera var. Buna eşlik eden telefoto kamerasında 48 MP f/4.1 diyafram açıklığı bizi karşılıyor.

En iyi kameralı telefonlar
En İyi Kameralı Telefonlar 2024 Güncel Liste 52

Son olarak ultra geniş açı kamerasında ise 48 MP f/2.2 diyafram açıklığında kamera kullanılıyor.

En iyi kameralı telefonlar
En İyi Kameralı Telefonlar 2024 Güncel Liste 53

Kamera Değerlendirmesi

Bokeh efekti gibi konularda geri planda kalsa da söz konusu modelin zoom, video ve fotoğraf skoru gayet iyi. Telefonda fotoğraf skoru 139. Bunun yanında zoom puanı ise 142 olarak belirlenmiş durumda. Son olarak video puanı ise 138. Tüm bunlarla beraber genel değerlendirme skoru da 141.

17. Google Pixel 7 – 140 Puan

Yine abisi Pro modelinde olduğu gibi ülkemizde çok fazla kendisini göstermeyen akıllı telefonlardan biriyle daha karşı karşıyayız. Telefon Pro modelinin bir hayli gerisinde. Listede 10. sıraya kadar düşmüş durumda.

En iyi kameralı akıllı telefonlar
En İyi Kameralı Telefonlar 2024 Güncel Liste 54

Bunun nedeni telefonda iki kamera bulunması olabilir. Ana kamera 50 MP değerinde ve f/1.85 piksel diyafram açıklık değerine sahip. Bu kameraya eşlik eden tek kamera ise 12 MP değerinde f/2.2 diyafram açıklığında ultra geniş açılı kamera. Herhangi bir telefoto kamerası yok.

En iyi kameralı telefonlar
En İyi Kameralı Telefonlar 2024 Güncel Liste 55

Kamera Değerlendirmesi

Çift kamera ile gelmesine karşın modelin video ve fotoğraf puanları çok kötü değil. Buna karşın ek bir telefoto kamerası olmadığı için zoom konusunda telefon bir hayli geri planda kalıyor. Zoom skorunun 106 olduğunu görmekteyiz. Bir üst rakipte zoom skoru 140 üzerindeydi.

Tüm bunlarla beraber zoomda geri kalması sonrasında Google Pixel 7 akıllı telefonunun 140 genel skoru aldığını belirtelim. Video ve fotoğraf çekim kalitesinde öne çıkması telefonu en iyi kameralı akıllı telefonlar arasına taşıyor.

18. Samsung Galaxy S23 Ultra – 140 Puan

En iyi akıllı telefonlar listesinin şaşırtan modellerinden biri. Samsung’un yeni amiral gemisi akıllı telefonunun biraz daha üst sıralarda yer almasını bekliyorduk. Telefonda 200 MP f/1.7 diyafram açıklık değerinde bir ana kamerası var.

Kamerası en iyi telefonlar
En İyi Kameralı Telefonlar 2024 Güncel Liste 56

Buna karşın 12 MP f/2.2 diyafram açıklık değerinde ultra geniş açılı bir kamera ve 10 MP f/2.4 diyafram açıklığında da telefoto kamerası yer almakta. Bu 3 kameranın dışında bir ek bir telefoto kamerası daha var. 10 MP f/4.9 diyafram açıklığındaki kamerayla beraber arka kısımdaki kamera sayısı 4 adede kadar çıkıyor.

En iyi kameralı telefonlar
En İyi Kameralı Telefonlar 2024 Güncel Liste 57

Kamera Değerlendirmesi

Tüm bu kameralarla beraber söz konusu serinin video ve fotoğraf skorunun biraz daha iyi olması beklenirdi. Telefonda 139 fotoğraf skoru yer alırken, 137 video skoru da karşımıza çıkıyor. Burada zoom değerlendirmesinin ise 141 puanda kaldığını eklemiş olalım.

 

19. Xiaomi 13 Ultra – 140 Kamera Skoru 

en iyi kameralı telefonlar
Xiaomi’nin son amiral gemisi modellerinden olan Xiaomi 13 Ultra, listelerde biraz daha alt sıralarda yer buldu. Beklenenin daha altında kalan akıllı telefon kameralar kısmında; 
50 MP f/1.9 ana kamera 
50 MP f/1.8 ultra geniş açı kamera 
50 MP f/1.8 telefoto kamerası 
50 MP f/3 geniş telefoto kameralarını sunuyor. 
 
Bu kameraları düşündüğümüz zaman modelin daha üst sıralarda yer almasını bekliyoruz. Fakat beklentileri karşılamayan model 140 ortalama puanda kalıyor. Telefonun en çok öne çıkan kısmı ise zoom performansı. Burada model 147 puan almayı başarmış durumda. Derecelendirme tablosunu da hemen aşağı ekliyoruz. 
 
en iyi kameralı telefonlar


Geçelim bir sonraki modelimize listede bu kez sırada Huawei modelinin yer aldığını görüyoruz.

Huawei Mate 40 Pro+

20. Huawei Mate 40 Pro+ – 139 Puan

Huawei Mate 40 Pro+ modeli de listede üst sıralardan kendisine yer bulan telefonlar arasında. Değerlendirmeye geçmeden önce kamera özelliklerine bir yakından bakalım. Seride 50 MP değerinde f/1.9 diyafram açıklığında bir ana kamera bulunuyor.

Bunun dışında ultra geniş açı kamerası ise 20 MP değerinde ve f/2.4 diyafram açıklığı sunuyor. Telefoto kamerası kısmına geldiğimiz zaman ise 12 MP f/2.4 diyafram açıklığında kamerayı görüyoruz. Son olarak modelde yer alan kamera ise long telefoto kamerası. Bu kamera da 8 MP değerinde ve f/4.4 diyafram açıklığında.

Huawei Mate 40 Pro+

Kamera Değerlendirmesi

Gelelim serinin kamera özellikleri kısmına. Burada da kamera derecelendirmesinin 139 olduğunu görmekteyiz. Genel skor, eski amiral gemisi modellerinde göre bir hayli iddialı. Tabii ki yeni nesil akıllı telefonlar devreye girdiği zaman seri, 16. sıraya kadar düşüyor. Burada fotoğraf puanının 141 ve video puanının da 131 olduğunu eklemiş olalım.

En iyi kameralı akıllı telefonlar için listemizin sonuna geldik. Listenin eski amiral gemisi modellere doğru genişlediğini de belirtelim. Bir sonraki listelerimizde de bu modeller için kamera değerlendirmelerinden söz ederiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

5 YORUMLAR

  1. Benim için en iyi kameralı telefon olması şart değil. Kamerası hiç olmasın işlemci batarya ekranı iyi olsun istiyorum acaba ne zaman gerçekleşir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler