Cumartesi, Nisan 20, 2024

Facebook, 100 Kişilik Geliştirici Grubunun Üye Verilerini Çaldığını İddia Ediyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son iki ayda en az 11 veriye erişildi; Facebook, geçtiğimiz sene Gruplar sistemini kapattıktan sonra bile, bazı uygulama geliştiricilerin üyelerle ilgili bilgilere uygunsuz erişim elde ettiğini söylüyor. Bir şirket blog gönderisinde, Facebook’un Nisan 2018’de kurallarını değiştirmesinden bu yana yaklaşık 100 geliştiricinin kullanıcı bilgilerine erişmiş olabileceği ve son 60 gün içinde en az 11 üye verisine erişilmiş olabileceği bildirdi. Artık tüm ortakların bu verilerden uzak olduğunu söylüyor.

Facebook Grup yöneticileri, uygulamalarını etkinliği hakkında bilgi vererek gruplarını yönetmek için üçüncü taraf araçlarını kullanabiliyor. Geçtiğimiz sene yapılan değişikliklerden bu yana, geliştiriciler tek tek üyelerin adlarını, profil resimlerini veya belirtilmemiş diğer profil verilerini göremiyorlar. Ancak Facebook Platform Ortaklıkları başkanı Konstantinos Papamiltiadis, yakın tarihli bir güvenlik incelemesinde bazı uygulamaların hala erişime sahip olduğunu ortaya çıkarmış oldu.

Facebook illustration

Facebook Verilerin silinmesini istedi

Papamiltiadis, ortakların erişimlerini kötüye kullandıklarına dair bir kanıt bulunmadığını söylemekle birlikte, Facebook’un onlardan yanlış elde edilen bilgileri silmelerini istediğini ve gittiğini doğrulamak için denetimler düzenleyeceğini söylüyor.

Facebook verileri çalan 100 kişiyi deşifre etmedi

Facebook bu yaklaşık 100 geliştiricilerin isimlerini açıklamadı. Papamiltiadis, uygulamaların sadece “öncelikle grup yöneticilerinin gruplarını daha etkili bir şekilde yönetmelerini kolaylaştırmak ve üyelerin videolarını gruplarına paylaşmalarına yardımcı olmak için tasarlanmış sosyal medya yönetimi ve video akış uygulamaları” olduğunu söylüyor. Ayrıca, adlar ve fotoğraflar dışında hangi bilgilerin yer aldığını veya uygulamaların kaç kullanıcı ve grup tarafından sunulduğunu da tam olarak bilmiyoruz.

staah facebook advert min

Cambridge Analytica skandalından sonra veri arabimi kilitlendi

Facebook, Cambridge Analytica veri paylaşım skandalının ardından genel bir baskının parçası olarak Gruplar uygulama programlama arabirimini (API) kilitledi. Bu gruplar API’si kullanmadan önce Facebook’tan onay almak için geliştiriciler için gerekli kurallar eklendi, daha sonra Temmuz ayında yeni özellikler ile sistem yeniden yürürlüğe girdi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler