Cuma, Nisan 26, 2024

Facebook Üzerinden Yiyecek Siparişi Başlıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün Facebook tarafından yapılan açıklamaya göre kullanıcılar hem Facebook mobil uygulamasını hem de internet sitesini kullanarak yiyecek veya içecek dağıtımı için sipariş verebilecek.

Yeni gelecek olan güncelleme ile birlikte Facebook‘dan çıkmayıp uygulama içerisinden yemek siparişi verebilmek gerçekten güzel bir kısayol olacak. Her ne kadar Facebook’u aktif olarak kullanmasam da bir Facebook sayfası üzerinden bir yemek siparişi verdiğimde sipariş ile ilgili deneyimlerim de sayfayı belirli bir ölçütte etkileyeceği için bu tür entegrasyonlar da iyi olacak.

Facebook‘un keşfet bölümünde “Order Food” olarak yerini alan bu özellik Türkiye’ye büyük ihtimalle “Yemek Siparişi Ver” ya da “Sipariş Ver” gibi bir buton olarak eklenecek. Yurt dışında yapılan haliyle Facebook uygulaması üzerinde sipariş verdiğimizde Facebook üzerinde bir kutu çıkacak ve sipariş oradan tamamlanacak. Kullanılan aracı servisler yurt dışında GrubHub, Delivery.com, DoorDash, ChowNow, Zuppler, EatStreet, Slice, ve gibi servisler fakat Türkiye üzerinde kullanıma açıldığında ne gibi seçeneklerle bize sunulacak bu konuda net bir fikrim yok.

facebook uzerinden yiyecek siparisi basliyor makale ici

Halihazırda bir çok yerin kendi uygulaması varken niye Facebook üzerinden sipariş verebileceğimiz ise gayet basit bir cevapla açıklanıyor: kısayol. Zaten Facebook uygulaması içerisinde olan bir kullanıcı uygulamayı terk etmeksizin kolay bir şekilde sipariş verebilecek. Özellik ülkemize geldiği zaman büyük bir ilgi toplayacak mı bilmem ama sırf sipariş deneyimini değerlendirmek amacıyla kullanacağımı belirtmek isterim.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler