Cumartesi, Nisan 20, 2024

Facebook Yeni Ücretsiz Ses Kütüphanesini Kullanıma Sundu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook uzun süredir üzerinde çalıştığı ses kütüphanesini kullanıma açtı. Artık bu sayfa üzerinden ücretsiz müzikleri dinlemeye başlayabilir veya isterseniz hoşunuza giden müzikleri tek tıklama ile indirebilirsiniz. Bir benzerini yıllardır YouTube üzerinden kullandığımız ses kütüphaneleri aslında neyi amaçlıyor ?

Amaç Telif Haklarının Önüne Geçmek

Facebook’ta YT kadar büyük telif hakkı politikaları uygulanmadığı için biraz daha rahat davranabiliyorduk. Ancak Facebook üzerinde telif hakkına sahip müziklerin sadece çok popüler veya çok dinlenen tarzda olması yeterli oluyor. Zaten siz videoyu yüklemeye başladığınızda işlenmesi bittikten sonra ‘bu videoyu yükleyemezsiniz’ uyarısı ile karşılaşıyorsunuz.

Facebook ses kütüphanesine giriş yaptıktan sonra şöyle bir kategorilere göz atma fırsatım oldu. Toplamda 26 farklı kategoride 999 adet müzik bulunuyor. Ancak müzikler arasında genelde Cazz ve Blue ağırlıklı olması benim hoşuma gitmedi. Zira bu müzikler bir video için alınıp, arka plan müziği olarak ne kadar kullanılabilir orası soru işareti.

Tüm müziklere göz attığımda ise aralarında sadece 3 tanesini beğendiğimi söylemeliyim. Onun dışında benim müzik tarzıma hitap eden hiçbir modeli 26 kategori içerisinden bulamadım. Ama Facebook yakın zamanda yeni müzik çeşitlerinin de geleceğini belirtmiş.

facebook parca koleksiyonu

Gerçek Sanatçılar ile Çalışıyorlar

Facebook ses kütüphanesine müzik eklerken gerçek sanatçılar ile çalışıyorlar. Yani ses kütüphanesi üzerinde gördüğünüz her ses sanatçısının bir ulaşılabilir Facebook profili, adresi, telefon numarası ve web sitesi bulunuyor. Burada Facebook kullanıcı politikalarını da düşünerek hareket etmiş.

Eğer yeni Facebook Ses Kütüphanesini denemek isterseniz buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Tarayıcınıza eklemek ve sonradan ulaşmak isterseniz CTRL + D fonksiyon tuşlarını da kullanabilirsiniz.

facebook ses koleksiyonu

Ses Efektleri de Atlanmamış

Müzik tarafında pek bir şey bulamadıysanız, ses efektleri bölümüne geçmenizi tavsiye ediyorum. Zira benim gibi çok fazla video editleme işi ile uğraşıyorsanız, bu ses efektleri işinize oldukça yarayacaktır.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler