Cumartesi, Nisan 27, 2024

Fortnite, iOS Üzerinde 90 Günde 100 Milyon Dolar Kazandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Piyasanın popüler oyunu Fortnite, iOS üzerinde 3 ay içerisinde 100 Milyon Dolar kazandı.

Epic Games’in popüler oyunu Fortnite, başarılarına başarı katmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda mobil versiyonu çıkan oyun iOS’a ilk adımını atmıştı. Adımını atmasıyla iOS’ta da popülerlik kazandı.

Oyun piyasasında en çok çekişen oyunlar olan Fortnite ve PUBG her platformda yarışmaya devam ediyor. Bu rekabeti mobil platforma taşıyan PUBG, arkasından Fortnite’ın gelmesiye popülerliğini bölüştü.

fortnite 3

Piyasanın en ünlü analiz firmalarından birisi olan Sensor Tower, Fortnite’ın mobil platformdaki başarısını araştırdı. Dahası sadece 3 ay sürede ve sadece iOS platformunda 100 Milyon Dolar gelir elde ettiğini belirtti.

iOS üzerinde en çok gişe yapan çok oyunculu mobil aksiyon oyunlarını ele alan Sensor Tower, listesinin başına Clash Royale, Knives Out ve Honor of Things’i gibi oyunlarıda ekledi. Dünya çapında iOS üzerinde 100 Milyon Dolar gelir elde eden oyunları inceleyen Sensor Tower, hangi oyunun kaç günde 100 Milyon Dolar gelir elde ettiğini ele almış.

fortnite mobil gelir

İstatistiklere göz attığımızda Supercell tarafından geliştirilen Clash Royale’in sadece 51 günde 100 Milyon Dolar gelir elde ederek listenin en başına geçtiğini görebiliyoruz. Yine bu kategoride ikinci sırada gelen Epic Games‘in popüler oyunu ise verilere göre 90 günde 100 Milyon Dolar gelir elde etti ve iOS’ta popülerlik kazandı.

Duruma genel olarak baktığımızda her alanda başarısını gösteren Epic Games, şuanda piyasanın en popüler oyun geliştiriclerinden birisi. Tüm platformlarda en çok geliri elde eden Fortnite’ın başarısı taktire şayan. Gelirlerde PUBG’yi yerle bir eden Fortnite, oyuncu sayısında PUBG’nin altında kalıyor.

Tabi bu listede PUBG’nin neden olmadığı sorulacaktır. PUBG’nin bu listede olmamasının nedeni ise PUBG’nin henüz 60 günlük bir süreçten geçmesi ve 100 Milyon Dolar’a ulaşamamış olması. Önümüzdeki günlerde PUBG’de belirtilen gelire ulaştığında bilgileri sizinle paylaşacağız.

fortnite 1

Epic Games tüm platformalarda tam gaz yoluna devam ediyor. Bu yaz Android’e adım atacak olan Epic Games orayıda epey sallayacak. Bu sayede PUBG ile tüm platformlarda çekişme olanağı sağlayacak. Aynı zamanda gelirlerine gelir ekleyecek.

Sizce PUBG ve Fortnite’ın ezeli rekabeti nereye kadar sürecek? PUBG açtığı davada başarılı olabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler