Cuma, Mart 29, 2024

Fransa 2023’te Drone Tren’lere Geçiş Yapıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Fransa‘da şuanda halen görev yapmakta olan Dünya’nın en hızlı trenlerinden birisi TGV çok yakında yeni güncellemesine kavuşacak. Güncelleme tamamlandığında ise TGV artık makiniste ihtiyaç duymadan hız rekorları kırmaya devam edecek. Peki Drone Tren nasıl oluyor gelin yakından bir göz atalım.

Nedir Bu Drone Tren Meselesi ?

Şimdi Fransa’daki hızlı tren meselesi hakikatten çok hızlı. TGV adını verdikleri bu trenler şuanda saatte 320 kilometre hıza çıkarak yolcu taşıyor. Fransa bu durumu değiştirerek 2023 yılında otonom olarak trenlerin çalışacağını duyurdu. Fransa’nın drone tren olarak adlandırdığı makinistsiz trenlerin prototipleri 2019 yılından itibaren denenmeye başlayacak.

Yeni TGV etrafındaki tüm engelleri algılayabilmek için sensörler ile donatılacağı gibi, ihtiyaç haline uzaktan kumanda edilerek durdurulabilecek. Şimdi insanın aklına burada şöyle bir soru geliyor: ‘Kardeşim tren zaten 320 km hıza çıkıyor. Sen içine nasıl bir sensör takacaksın ki o hıza bile anlık tepkime yapabilecek ?’ kafada deli sorular..

TGV şuanda çalıştığı güzergahlarda maksimum 342 kilometre hıza kadar çıkabildi. Bu sistem ile birlikte ise tren uzaktan da kontrol edilirken, içerisinde makinist barındıracak. Fakat makinist olaya müdahale etmeyeceği gibi, sadece acil durumlarda devreye girecek. Anlayacağınız makinist kardeşlerimiz yolculuk esnasında güzel bir keyif yapacak.

inoui tgv fransa

SNFC başkanı tarafından yapılan açıklamada projenin başarılı olması durumunda SNCF‘nin dünyadaki ilk makinistsiz hızlı trenine sahip olacağını belirtti. Arkada yatan amaç ise TGV’nin hızını ve sıklığını arttırabilmek. Araştırmacı kişiler otonom sistemler ile birlikte Paris ve Lyon arasındaki seferleri %25 arttırmak istediklerini söylediler. Son olarak uzun yıllardır TGV olarak tanıdığımız bu manyak hızlı trenler 2023 yılında güncellendikten sonra inOui ismini alacak.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler