Çarşamba, Mayıs 8, 2024

GIGABYTE AORUS CV27F Oyuncu Monitörü İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, GIGABYTE AORUS CV27F oyuncu monitörü incelemesi gerçekleştiriyoruz.

PC donanım üreticisi GIGABYTE, bildiğiniz gibi son dönemde AORUS markası ile birlikte güçlü bir çıkış yakalamış ve bu çıkışı AORUS ailesini genişleterek sürdürmüştü. AORUS serisinin son üyesi ise yeni oyuncu monitörleri oldu. Bu noktada daha önce sizlere serinin ilk monitörüne ait incelemeyi sunmuştuk. 

Bugün ise GIGABYTE, 165Hz değerindeki çılgın yenileme oranı ile dikkat çeken AORUS CV27F monitörü ile karşımıza geliyor. Bakalım yeni monitör, oyunculara neler sunuyor?

27″ Boyutunda 1500R Kavisli Ekran

GIGABYTE, AORUS serisi ile birlikte ciddi manada güçlü tasarımları bizlere sunmaya başladı. Bu noktada serinin her ürününün aynı tasarım dilini kullandığını ve bu dili kendi ürün gamına özenle entegre ettiğini görüyoruz. Bu noktada yeni AORUS CV27F monitör de bu güçlü tasarımdan nasibini alan ürünlerden biri olmuş.

gigabyte cv27f monitor 006

İlk etapta kutuyu açtığımızda monitörün kendisi, masa standı, DisplayPort; HDMI, güç ve USB kabloları ve son olarak garanti belgesini içeren kullanım dokümanları karşılıyoruz. Kutunun da oldukça büyük olduğunu söyleyelim.

gigabyte cv27f monitor 017

Tasarıma tekrar dönecek olursak AORUS CV27F, mat siyah bir tasarım ile geliyor. Yan ve üst çerçeveleri neredeyse yok denecek kadar az olan monitörün alt çerçevesi, AORUS logosunun sığacağı büyüklükte kalın bırakılmış. Bütüne baktığımızda ise sınırı olmayan bir ekran izlenimi elde edebiliyorsunuz. Monitörün arka kısmında ise oyuncuların sevdiği RGB aydınlatma şeritleri mevcut. Hem sağ hem de sol bölümde şimşek şeklinde konumlandırılan bu aydınlatma alanları, monitörün arkasını görebilenler için iyi bir eklenti konumunda. Zira çoğumuzun monitörünün ardında duvar mevcut.

gigabyte cv27f monitor 015

AORUS CV27F, güncel oyuncu monitörlerinin trendi haline gelen kavisli ekran yapısını kullanan monitörlerden biri konumunda. Bu noktada 27″ boyutunda ve 1500R açısı ile kavis oluşturan monitörün ekranı, ne çok eğimli ne de abes bir duruşa sahip. Doğrudan baktığınızda sizi her iki yandan hafif şekilde saran bu ekran, görüş açınızı düşürmüyor ve ekranda olan biten her şeyi tek bakışta görebilmenize olanak tanıyor.

gigabyte cv27f monitor 013

Görüş açısı demişken monitörün konumlandırma noktasında da oldukça geniş davrandığını söylemeliyiz. Sağa sola 20 derecelik, yukarı aşağı ise 5 ile 21 derecelik eğim desteği sunan monitör, yükseklik tarafında da 13 santimetreye kadar ayarlama imkanı tanıyor. Pivot desteği ise ekranın kavisli olmasından ötürü bulunmuyor.

gigabyte cv27f monitor 010

165Hz Ekran Yenileme, 1 MS ve HDR 

AORUS CV27F oyuncu monitörü, teknik detaylarda güçlü özellikler ile karşımıza çıkıyor. Bu noktada yazının başında da belirttiğimiz 165Hz ekran tazeleme oranı, monitörün sahip olduğu en iddialı özelliklerin başında geliyor.

gigabyte cv27f monitor 004

VA Panel içeren ekran, Full HD çözünürlüğe sahip. Dolayısı ile 165Hz ekran yenileme oranı, hem kullanılabilirlik hem de maliyetler söz konusu olduğunda iyi bir seçenek durumunda. Zira şu günlerde orta seviye ekran kartları ile bile Full HD’de 100 üzeri FPS görebiliyoruz. Bu yüzden rekabetçi oyunlarda 165Hz yenileme oranı, monitöre oyunculuk tarafında güç sağlıyor. Üstelik FreeSync 2 desteği ile birlikte ekran yırtılmaları da ortadan kaldırılmış durumda.

gigabyte cv27f monitor 002

Ekran özelliklerinden bir diğeri de tepkime oranı. Bu noktada MPRT, yani resimden resme geçiş oranında 1 MS tepki süresi sunan monitörümüz, kullanım pratiğinde yine akıcı bir performans sunabiliyor. Ancak kullanımı gözle görülür şekilde etkileyen en önemli unsurun HDR teknolojisi olduğunu belirtelim. Bu alanda da GIGABYTE, monitöre VESA standartlarını içeren DisplayHDR teknolojisini entegre etmiş. Dolayısı ile daha keskin ve daha gözle görülür detaylar, oyun ve seyir deneyimini arttırıyor.

DCI-P3 Renk Gamutu, Black EQ, Gelişmiş OSD ve GameAssist

Dünyanın ilk taktiksel monitörü incelememizde GIGABYTE’ın ilk monitörüne eklediği onlarca oyun özelliğine detaylıca değinmiştik. Şimdi aynı özelliklerin, AORUS CV27F modelinde de kullanıldığını görmekteyiz. Bu noktada oyun içi ekstra destek sunan ve içerisinde aim eklentisi, zamanlayıcı, kullanım oranları gibi bilgileri içeren GameAssist özelliği monitörün içerisinde yer alıyor. Aynı zamanda yine oyun deneyimini üst seviyeye çıkartan ve karanlık noktalardaki görülebilirliği arttıran Black Equalizer özelliği yine monitöre eşlik etmekte. 

gigabyte cv27f monitor 008

AORUS CV27F, her ne kadar oyuncu tarafında geliştirilmiş bir monitör olsa da, yayıncılar ve profesyonel kullanıcıların da işini görebilecek geliştirmelere sahip. Bu noktada en önemli özellik, panelin sahip olduğu DCI-P3 renk gamutu ve 8-bit renk düzeyi. Bu özellikler, ekranın sunabildiği renklerin ne kadar doğru ve gerçek olmasına doğrudan etki eden temel özellikler. Ayrıca gelişmiş OSD özelleştirmeleri ile renk uyumluluğunu farklı görüntü profillerinde düzenleme ve 3000:1 oranlı kontrast üzerinde derin ayarlamalar yapabilmek mümkün.

gigabyte cv27f monitor 007

Görüntü tarafında sunulan iyileştirmelere bunlarla sınırlı değil. Yeni nesil tüm monitörlerde aradığımız ve göz rahatsızlıklarını en aza indiren Flicker-free teknolojisi ve uyku problemlerini en aza indiren düşük mavi ışık filtresi AORUS CV27F monitörde de sunulmakta. 

gigabyte cv27f monitor 020

Son olarak monitörün giriş çıkış bağlantılarında iki adet HDMI, bir adet DisplayPort, iki adet USB 3.0, SS USB, mikrofon ve kulaklık için ayrı iki jack mevcut. Monitörde dahili hoparlör bulunmazken, USB yuvalarından yüksek hızlı şarj işlemi gerçekleştirmek mümkün.

Hocanın Yorumu

GIGABYTE, bilgisayar donanımları tarafında tüm parçaları bütün haline gelebilecek bir seri oluşturmayı başardı. Bu noktada AORUS adı altında işlemci haricinde tüm sistem ekipmanlarını toplayabilmeniz mümkün. Geri kalan tek parçanın ekran olduğu son dönemde GIGABYTE, bu alandaki yeni monitörleri ile bu noktayı da güçlü şekilde tamamlamış görünüyor.

İncelemesini gerçekleştirdiğimiz AORUS CV27F monitör de AORUS ailesinin en yeni üyesi olarak karşımıza çıkıyor. Full HD çözünürlük etrafında geliştirilmiş yüksek tepkime hızı ve yüksek kullanım deneyimi sunan ekstra geliştirmeler, monitörün kalite ve performansını olumlu yönde geliştirmiş durumda. Bu noktada yüksek çözünürlük gibi bir arayışınız yok ancak akıcı bir oyun deneyimi elde etmek isterseniz, GIGABYTE’ın AORUS CV27F modeline göz atmanızı tavsiye ederiz.

tavsiye fiyat performans tercih ödül

Ürün ile ilgili olarak video incelemesine aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Görüş ve yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın. Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler