Perşembe, Nisan 18, 2024

SteelSeries Apex Pro Klavye İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında yeniden birlikteyiz. Bugün masada, SteelSeries Apex Pro klavye incelemesi gerçekleştiriyoruz.

Geçtiğimiz haftalarda sizlere SteelSeries Apex 7 klavye incelemesini sunmuş ve klavyeye yakından bakmıştık. Şimdi ise serinin en yeni ve en güçlü üyesi Apex Pro ile karşınızdayız. Peki bu yeni klavye bizlere neler sunuyor, hep birlikte öğreniyoruz.

Tasarım: Apex

SteelSeries Apex Pro, bildiğimiz ve sevdiğimiz turuncu beyazlı ürün kutusu ile geliyor. Bildiğimiz diyoruz zira SteelSeries’in tüm ekipmanlarının genel teması aynı, dolayısı ile kutuda bir fark yok. Kutu içinde ise Apex Pro klavye, bileklik desteği ve kullanım belgeleri mevcut.

SteelSeries Apex Pro İncelemesi 2

Tasarım ile başlayacak olursak SteelSeries, yeni klavyesi Apex Pro’yu adına yakışır bir şekilde tasarlamış. Bilenler bilir bilmeyenler öğrenir, Apex: İngilizce’de zirve, doruk anlamına gelen bir kelime. Dolayısı ile tasarım kanadında bu klavye, zirveyi zorlar güce sahip.

SteelSeries Apex Pro İncelemesi 1

Genel tasarım diline siyah rengin hakim olduğu Apex Pro, kullanılan malzeme noktasında yüksek dayanıklılık sunan ve uçak sanayisinde sıkça kullanılan 5000 serisi alüminyum malzemeden güç alıyor. SteelSeries, malzeme noktasında oldukça iddialı zira bu malzeme, uzun kullanım ve ter neticesinde ortaya çıkan yıpranmalara karşı ekstra koruma sağlıyor. Elbette bunun testini gerçekleştirmek için uzun süreler gerekli ancak gerek tutuş gerek 1 kiloya yakın ağırlık ile bu klavye, kaliteyi sizlere fazlasıyla hissettirebiliyor.

SteelSeries Apex Pro İncelemesi 10

Tasarım ile ilgili olarak değinmemiz gereken diğer noktalardan biri, Apex 7 modelinde ve Rival 700 model mouselarda gördüğümüz OLED ekran. SteelSeries, OLED ekrana Apex Pro modelinde de yine sağ üst köşede yer vermiş durumda. Yine kontrol etmek amacı ile medya yönetim görevi de gören sonsuz döngülü bir tekerlek ekranın yanında bulunuyor.

SteelSeries Apex Pro İncelemesi 5

SteelSeries Apex Pro, mat siyah tasarımına dinamizm katan RGB aydınlatma desteğini de içeriyor. Bu noktada birbirinden bağımsız çalışabilen tuş aydınlatmaları, özelleştirme noktasında yazılım ile kullanıcıya geniş bir alan sunuyor. Diğer tarafta aydınlatmalara klavye üzerinden müdahale etmek de mümkün. Ayrıca OLED ekran için gerekli özelleştirme imkanı da yine yazılım üzerinden kullanıcıya sunuluyor. Elbette ekranı kontrol edebilmek yine klavyeden de mümkün.

SteelSeries Apex Pro İncelemesi 15

Tasarımla ilgili olarak eklememiz gereken bir diğer nokta bilek desteği. Mat siyah ve kauçuk malzemeden imal edilmiş olan bu bilek desteği, kullanım noktasında çok etkili bir performans sunuyor. Klavyeye güçlü mıknatıslarla entegre olan bu orta sert yumuşaklıktaki bilek desteğinin tek kusuru, yüksek oranda toz çekebilme potansiyeli. Yine de verdiği konfor, tozdan kıymetli.

SteelSeries Apex Pro İncelemesi 17

OmniPoint: Tıklamanın 3. Boyutu

SteelSeries Apex Pro, tasarımı güçlü bir mekanik oyuncu klavyesi ancak klavyenin tek gücü tasarım değil. Tasarımdan öte Apex Pro, sahip olduğu teknik detaylarla gücünü gösteriyor. Bunlardan en önemli olanı ise tıklamaya farklı bir boyut katan OmniPoint anahtarlar.

SteelSeries Apex Pro İncelemesi 19

OmniPoint anahtarların temel özelliği, uygulamak istediğiniz basınca ya da kuvvete göre çalışabiliyor olmaları. Bu, standart mekanik anahtarlara göre hem daha hassas hem de daha düşük tepki süreli bir kullanım avantajı sunuyor. Rakamlarla ifade edecek olursak, OmniPoint anahtalara tıklamanız durumunda alacağınız tepki süresi 0.7ms olarak ölçülüyor. Diğer tarafta uygulamak istediğiniz baskı şiddetinde anahtarlar 0.4mm ya da 3.6mm yüksekliğe kadar hareket edebiliyor.

SteelSeries Apex Pro İncelemesi 7

SteelSeries Apex Pro, klavye noktasında uzun süredir görmediğimiz farklı bir geliştirmeyi bizlere OmniPoint anahtarlar ile sunuyor. Bu özellik oldukça heyecan verici zira şimdiye kadar klavye tercih ederken üreticinin belirlediği ölçülerde tıklama tepkisi alıyorduk. Bu anahtarlar sayesinde ise dilediğimiz şiddette tuşları aktif edebilme imkanımız oluyor.

SteelSeries Apex Pro İncelemesi 14

Bu özelliği etkili kullanabilmek için SteelEngine 3 yazılımı üzerinden tuş tıklama hassasiyetini seçebilmemiz mümkün. En düşük seviye, tuşa uyguladığınız en ufak baskıyı, en yüksek seviye ise tuşa uygulamanız gereken daha yüksek baskıyı ifade ediyor. Ayrıca bu özelliği her tuş için farklı seviyede aktif edebilmeniz mümkün.

SteelSeries Apex Pro İncelemesi 4

SteelSeries Apex Pro’nun öne çıkan bu özelliği kullanım bazında gayet etkileyici ancak bir unsur daha var ki, kullanılabilirlik tarafında çıtayı yükseltiyor. Bu klavyede bulunan OmniPoint anahtarlar ile SteelSeries, 100 milyon tık ömrünü kullanıcılara garanti ediyor. Daha önce 20, 30 hatta 50 milyon tık ömürlü birçok klavye gördük. Ancak 100 milyon tık ömürlü bir klavye demek, en hardcore oyuncular için bile en az  5 yıl kullanım ömrü demek. Bu durum, en başta belirttiğimiz kaliteyi de yukarı taşıyan farklı bir etmen.

SteelSeries Apex Pro İncelemesi 13

Teknik kısımda değinilecek diğer özelliklerde 104 tuşu kapsayan n-key, anti-ghosting ve makro destekleri bulunuyor. Kablonun örgülü olmadığı klavyenin bağlantı arayüzünün ise USB 2.0 olduğunu belirtelim.

SteelSeries Apex Pro İncelemesi 3

SteelSeries Apex Pro İncelemesi 9

Hocanın Yorumu

Bir klavyeden beklentimiz şimdiye kadar sınırlıydı. Makro desteği, mekanik tuşlar, aydınlatmalar vb. özellikler artık tüm klavyelerde bulabildiğimiz şeyler. SteelSeries ise, istenileni değil sunulmayanı sunan ve istenen haline getiren bir klavye ile karşımıza çıkıyor. En azından uzun zamandır klavye tarafında görmediğimiz ciddi değişiklik, SteelSeries Apex Pro ile mümkün hale gelmiş durumda.

SteelSeries Apex Pro İncelemesi 12

SteelSeries Apex Pro, şimdiye kadar geliştirilmiş oyuncu klavyeleri arasından çok farklı şekilde sıyrılan çok farklı bir klavye konumunda. Diğer tüm oyuncu klavyelerinin sunabildiklerini kendi kalitesi ile sunan SteelSeries, hassasiyeti özelleştirilebilir tuşları içeren Apex Pro modelini yine uzun ömürlü olacak şekilde bizlere sunuyor. Bu noktada yılın en iyisine aday olabilecek olan SteelSeries Apex Pro bizleri fazlasıyla etkiledi.

yılın en iyisi editör tavsiyesi editör seçimi

Üst segment klavye olması ve içerdiği yeni teknoloji özellikleri ile fiyat tarafında biraz tuzlu olan Apex Pro, güncel e-ticaret sitelerinde 1500 TL bandında fiyat etiketine sahip. Yine de bütçesi yeten kullanıcılar için bu klavye, önereceğimiz ilk klavyelerden biri konumunda.

SteelSeries Apex Pro incelemesini burada bitiriyoruz. İncelemenin video haline ulaşmak isterseniz, aşağıda bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz. Görüş ve yorumlarınız bizler için önemli, yorum yapmaktan çekinmeyin. Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler