Perşembe, Mart 28, 2024

SteelSeries Apex 7 Oyuncu Klavyesi İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, SteelSeries Apex 7 oyuncu klavyesi incelemesi gerçekleştiriyoruz.

SteelSeries’in oyuncu ekipmanları bünyesinde geliştirdiği en yeni ürünlerden biri olan yeni Apex 7 klavye, üzerinde taşıdığı OLED ekranı ve içerdiği özelliklerle dikkat çekiyor. Dilerseniz gelin, yeni klavyeye yakından bakalım.

Tasarım

SteelSeries Apex 7’nin tasarımından önce kutusu ve kutu içeriği hakkında konuşalım zira ürünü satın aldığınızda sürprizle karşılaşmış olmayın. Bu noktada kutuya baktığımızda bildiğimiz ve alıştığımız, turuncu SteelSeries kutu tasarımı ile karşılaşmaktayız. Bu husus hakkında diyeceğimiz tek şey, SteelSeries’in tüm ürünlerinde kullandığı bu tasarım şablonunu çok sevdiğimiz. Zira tüm ürünlerin aynı şekilde hazırlanıyor olması, ürünlerin gerçek bir marka ailesi altında buluştuğunu daha güçlü pekiştiriyor.

steelseries apex 7 inceleme kutu

Apex 7’nin kutusunu açtığımızda ise SteelSeries Apex 7 klavye ve mıknatıs ile klavyeye mıknatısla entegre olabilen bilek desteğini  görüyoruz. Bunlarla birlikte kullanıcı belgelerini içeren ürün kutusundan farklı herhangi bir şey çıkmıyor. Esasen birkaç sticker, oyuncular için eğlenceli olabilirdi. 

steelseries apex 7 inceleme 002

SteelSeries Apex 7 klavyeyi elimize aldığımızda ne çok ağır ne de çok hafif bir yapı ile karşılaşıyoruz. Neredeyse 1 kilogram ağırlığa sahip olan klavye (950 gram), bu ağırlığı içerdiği uçak endüstrisinde kullanılan alüminyum malzemeden alıyor. Klavyenin tamamında değil ancak görünen ön yüzündeki çerçevede bulanan bu malzeme, hem dayanıklılık hem de güzel görüntü olarak kullanıcıya sunuluyor.

steelseries apex 7 inceleme 004

Klavyenin arka kısmında ise kablolamayı daha kolay ve temiz hale getirmek için ayarlanmış üç farklı kablo yolu görüyoruz. Bu kanalları kullanarak dilediğiniz şekilde kablonuzu gizleyebiliyor ve masanızı daha temiz hale getirebiliyorsunuz. Klavyede dikkat çeken bir diğer detayın da USB yuvası olduğunu belirtelim. Sol arka kısımda bulunan bu USB yuvası ile kullanmak istediğiniz herhangi bir USB aygıtı PC’ye bağlamaya gerek kalmadan bu yuvadan bağlayabiliyor ve kullanabiliyorsunuz. Bu özellik, gerçekten kullanım kolaylığı sunan dikkat çekici bir özellik.

Apex 7 2

Apex 7, siyah ve füme renginin harmanlanmasını içeren bir renk tasarımı ile geliyor. Siyahın ağırlığını köşeli sert tasarım ile destekleyen SteelSeries, kutu içeriğinde sunduğu bilek desteğinde de bu siyah rengi kullanıyor. Elbette siyah renge dinamizm katan bir özellik daha mevcut. Oyuncu ekipmanlarında görmediğimiz zaman garipsemeye başladığımız RGB desteği, Apex 7 klavyede de fazlası ile mevcut.

Apex 7 1

16.7 milyon renk ve sayısız özelleştirilebilen aydınlatma efekti ile kullanılabilen RGB aydınlatmalar, klavyenin tasarımına doğrudan etki ediyor ve görüntü itibari ile güçlü bir tasarım sunuyor. Dilerseniz RGB ayarlarını klavye üzerinden ya da yazılım üzerinden değiştirebilmeniz de mümkün.

steelseries apex 7 inceleme 008

Oldukça şık görünen Apex 7, herhangi bir multimedya tuşu ile gelmiyor. Ancak klavyenin hemen sağ üst köşesinde dikkat çekici bir OLED ekran ayrıntısı ve bu ekrana özel konumlandırılan ancak multimedya amacı ile de kullanılabililen tekerlek bulunuyor.

OLED Ekranlı Klavye

Daha önce incelemesini gerçekleştirdiğimiz Rival 710, Arctis Pro GameDAC ve Arctis Pro Wireless modellerinde olduğu gibi SteelSeries, OLED ekran tasarımını yeni Apex 7 klavyesinde de kullanıyor. OLED ekranlı bu oyun ekipmanları, esasen sadece şekil ve görüntüden ibaret değiller. Oyunlar ile girdikleri etkileşim sayesinde oyuncuya hem bilgi aktarabiliyor hem de gerek sistem gerek ekipman hakkında tüm gerekli özelleştirmeleri ve bilgileri sunabiliyor.

steelseries apex 7 inceleme 014

SteelSeries Apex 7 klavyede de sağ üst köşeye konumlandırılan bu OLED ekran, hemen yanındaki sonsuz döngülü tekerlek ve altında bulanan ayar düğmesi ile destekleniyor. OLED ekran, kullanıcıya belirli oyunlarda oyun içi bilgi sunarken, belirli uygulamalarda da bilgiler sunabiliyor. Örneğin CS:GO’da kalan paranız, aldığınız kill sayısı ya da Discord’dan gelen anlık mesajlar ve hatta Spotify üzerinde dinlediğiniz şarkı bilgilerini bu ekrandan hızlıca görebiliyorsunuz.

steelseries apex 7 inceleme 009

OLED ekran sadece bilgi amaçlı değil, kişiselleştirme amacı ile de kullanılabiliyor. Oynamasını istediğiniz uyumlu bir GIF, yazı ya da sabit bir görüntüyü OLED ekranda tutabilir ve kişiselleştirmenizi istediğiniz şekilde geliştirebilirsiniz.

steelseries apex 7 inceleme 003

OLED ekranın hemen yanında konumlandırılan tekerlek ve onun altındaki tuş ise, esasen OLED ekranı kullanabilmek için eklenmiş ince detaylar. Ancak SteelSeries, tekerleğin aynı zamanda multimedya tuşu olarak işlev görmesine de olanak tanıyor. Bu bağlamda tekerlek ile şarkılar arası atlayabilir, oynat-durdur ya da ileri geri sar yapabilir, ses seviyesinde düzenlemeler gerçekleştirebilirsiniz. 

50 Milyon Tık Ömürlü Anahtarlar

SteelSeries Apex 7 klavyenin teknik tarafında da oldukça güçlü detaylar bizleri karşılıyor. Bu noktada klavyenin en önemli bileşeni anahtar türü ile başlayalım. Apex 7, alıştığımız kırmızı; mavi ve kahverengi anahtarların yanı sıra OmniPoint adlı anahtar türü ile de geliyor. Burada kafalar karışmasın zira, OmniPoint anahtarları normal mekanik anahtarların daha gelişmiş versiyonu olarak açıklayabiliriz.

steelseries apex 7 inceleme 011

OmniPoint anahtarlar özellik bakımından birinci nesil anahtarlara göre daha düşük tepki süresi ve daha düşük gürültüye sahipler. Üstelik tıklama ömrü noktasında da normal anahtalara göre iki kat fazla ömür sunuyorlar. SteelSeries Apex 7 klavyede de OmniPoint anahtarlar bulunuyor. Daha sessiz ve daha düşük tepki süreli bu anahtarların sahip olduğu tıklama ömrü de 100 milyon tık düzeyinde. Ancak elimizdeki model kırmızı mekanik anahtar olduğu için bu noktada modelimiz 50 milyon tık ömrü sunuyor.

steelseries apex 7 inceleme

Klavyenin diğer teknik detaylarında tuşlara aynı anda basma eğilimini önleyen N-Key Rollover özelliği bulunuyor. Üstelik bu özellik belirli sayıda tuş için değil klavyede mevcut olan 104 tuş için geçerli. Diğer tarafta anti-ghosting özelliği de klavyemizde mevcut durumda. Yine oyunlarınız için gerekli olan makro atama desteği de klavyede dahili olarak bulunmakta. Tüm bu özellikler için kullanabileceğiniz SteelEngine yazılı ile çalışan klavye, gerekli tüm ayar ve özelleştirmelerinizde de sizlere yazılım aracılığı ile destek oluyor.

Hocanın Yorumu

SteelSeries Apex 7 klavyenin incelemesini bitirirken son yorumumuzu ekleyelim ve veda edelim.

Apex 7, SteelSeries’in ürettiği ve kalite noktasında herhangi bir eksiği olmayan çok güçlü bir klavye konumunda. Oldukça şık, oldukça gelişmiş ve üst düzeyde dayanıklı bir klavye. Bu noktada klavyeyi test ettiğimiz süre zarfında herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadık desek olmaz zira tasarım yapısı itibari ile klavyenin toz almaya oldukça meyilli olduğunu söylemeliyiz. Özellikle bilek desteği, tozları hem üzerine çekiyor hem de yapışarak kolay şekilde bırakmıyor. Ancak büyütülecek bir problem mi değil mi size kalmış.

tasarım odulu editor tavsiyesi ustun performans odul

Son olarak SteelSeries’in olumsuz görünebilecek ikinci ve en önemli noktasına değinelim. Klavye ülkemiz piyasasında 1200 TL civarında bir satış etiketine sahip. Elbette fiyatı etkileyen Dolar kuru gibi birçok faktör olsa da, genel bütçeler noktasında fiyatın yüksek kaldığını belirtmeliyiz. Peki bu fiyata klavye bekleneni karşılar mı derseniz kesinlikle karşılar. Klavyenin, bütçesi olan kullanıcılar için uzun yıllar kullanılabilir kalitede bir klavye olduğunu belirtelim.

Son olarak SteelSeries Apex 7 klavyenin video incelemesine aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler