Cuma, Mart 29, 2024

Gigabyte G1.Sniper B7 Anakart İle Nokta Atışı Performans

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni nesil platformlar ve bilgisayar toplayan kullanıcılar son zamanda Gigabyte G1.Sniper B7 anakartını tercih etmeye başladılar. Tatminkar performansı ve overclock kabiliyeti ile ön plana çıkıyor. Bizde bu anakarta yakından bir göz atıyoruz.

G1.Sniper B7 Neler Sunuyor ?

Gigabyte oyunculara hitap eden özellikleri bir araya getirerek yeni G1.Sniper B7 anakartını tanıtmıştı. Intel’in altıncı nesil Socket 1151 işlemcilerine yer vererek toplanacak bilgisayarlar için ideal bir seçim diyebilirim.

Intel’in B150 Express yonga seti bulunan anakartta, oyuncuların hoşuna gidecek yeşil ve siyah renkler ile kombin yapılmış. Şahsi görüşümü belirtecek olursam; kırmızı veya mavi renk kullanılsa daha can alıcı olabilirdi diye düşünüyorum. Renk konusunda aynı uyum DDR4 bellek yuvalarında da sürdürmüş.

gigabyte-g1-sniper-b7-4
Bellekler için desteklenen en yüksek değer ise 64 GB ile sınırlandırılmış. Yani bu anakarta bütçeniz varsa 64 GB’a kadar yükseltme yapabiliyorsunuz. Modüllerin hızı ise 2133 MHz olarak belirlenmiş. Ancak overclock manyağıysanız eğer bu değerleri yükseltebilmeniz mümkün tabii ki.

gigabyte-g1-sniper-b7-anakart
İlk Defa Overclock Atanlar Unutulmamış

Anakartta sunulan UEFI destekli BIOS veya uzun süredir pratik olarak kullanılan EasyTune uygulaması kullanıcılara overclock için bayağı yardımcı oluyor. Eğer daha önceden hiç Overclock atmadıysanız, bu rehber sayesinde desteğe ihtiyaç duymadan OC işlemini tamamlayabilirsiniz.

Anakart üzerinde yer alan iki adet PCI Express x16 yuvası yer aldığı gibi, ilk yuva x16 hıza, ikinci yuva ise x4 hızına sahip. Ayrıca AMD’nin 2-Way CrossFire teknolojisi tercih edilmiş. Bu teknoloji ile birlikte isterseniz çift grafik kartlı sistem kurabilirsiniz.

gigabyte-g1-sniper-b7-3
Ses Yongası Ateş Ediyor

Gigabyte G1.Sniper B7 anakart, ses teknolojileri açısından da geliştirilmiş. Oyuncuların beklentilerini karşılayabilmek için 115 dB ses çıkışına sahip ve sekiz kanal destekli Realtek ALC1150 ses yongası bulunuyor.

Eğer işi daha ileriye taşımak istiyorsanız, anakart üzerinde yer alan OP-AMP ve ses gücünü ayarlamaya imkan sağlayan bir anahtar sizleri karşılayacak. Böylece standartlara göre %2,5 ile %6 arasında daha güçlü ses elde edebiliyorsunuz.

gigabyte-g1-sniper-b7-portlar
Gelelim Yuvalara

Anakartın üzerinde yeni nesil genişleme yuvalarından birisi olan M.2 SATA 3’ün 6 Gbps’lik bant genişliğini taşıyan ve 32 Gbps‘ye kadar çıkabilen arabirimler bulunuyor. İşlemci yuvasının hemen altında ise konumlandırılmış durumda.

Ayrıca SATA girişlerinde SATA 3 yerine SATA Express sunulmuş. Böylece bant genişliği yine 16 Gbps gibi üstün değerlere kolayca çıkabiliyor. Oyuncular isterse SSD bazlı RAID sistemler için çok daha uygun bir platform elde edebiliyor. Kısacası sınıfının en iyi anakartlarından birisi diyebilirim.

gigabyte-g1-sniper-b7-2
Fiyat

Gigabyte‘ın yeni nesil oyuncu anakartı olan G1.Sniper B7 modeli şuanda piyasada 400 TL‘den başlayan fiyatlar ile teknoloji marketlerde ve e-ticaret sitelerinde satılıyor.

Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler