Salı, Nisan 16, 2024

Gigabyte GTX 1660 Ti Ekran Kartı Fiyatı, Performansı ve Özellikleri Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA’nın yeni uygun fiyatlı orta segment ekran kartı olan GTX 1660 Ti‘ın detayları gelmeye devam ediyor. Bugün de Gigabyte GTX 1660 Ti ekran kartının piyasa satış fiyatı, performans sonuçları ve özellikleri ortaya çıktı. RTX kartlardan sonra, RTX olmayan bu modellerin neler yapabildiğine önden bir bakalım.

Uygun Fiyat İyi Performans: Gigabyte GTX 1660 Ti

NVIDIA’nın yeni kartının piyasa satış fiyatı 279 dolar olacak. Türkiye satış fiyatı konusunda ise 1800 – 1900 TL civarında olmasını bekliyoruz. Zira RTX 2060 ekran kartlarından 400 TL daha ucuz satılabilecek. Yurt dışı satış fiyatının onayını ise HardOCP kanalı elde etmiş ve teyitlemiş.

Yeni GTX 1660 Ti ekran kartlarının lansman tarihi ise 22 Şubat’a çekildi. Ne tür bir beklenti içerisindesiniz bilmiyorum ama, daha önceden de söylemiştim. NVIDIA RTX desteklemeyen bu yeni modellerde adeta orta segmentin krallığını kapatmış durumda. Malum AMD’den Radeon VII atakları gelmeye devam ederken, NVIDIA yine önceden davranak, aradaki rekabet koşullarını arttırmaya kararlı.

nvidia geforce gtx 1160 serisi

Gigabyte GTX 1660 Ti Performans Detayları

Aşağıdaki tabloda yeni ekran kartının 2K çözünürlükteki Final Fantasy XV oyununun test sonuçlarını görüyorsunuz. GTX 1070‘i geçen ve Titan X ile arasında 25 puan fark olan yeni model, hem orta segmentteki fiyat performans kralı olmaya, hem de her oyunda vereceği sağlam FPS değerleri ile tercih sebebi olmaya aday.

NVIDIA GTX 1660 Ti Test Sonuclari

Gigabyte GTX 1660 Ti Tasarım Detayları

Son olarak Gigabyte‘ın yeni ekran kartının OC modelinin görsellerine ulaştık. Fakat SKU’de henüz bir model yer verilmedi (GAMING/AORUS). Bakalım yakın zaman içerisinde ortaya çıkacak detaylar ile konuyu güncellemeye devam edeceğiz.

gigabyte gtx 1160 ti ekran karti

gigabyte gtx 1160 ti ekran karti 003

gigabyte gtx 1160 ti ekran karti 002

gigabyte gtx 1160 ti ekran karti 004

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler