Perşembe, Mart 28, 2024

En Babası: Gigabyte RTX 2080 (Ti) AORUS Xtreme Ekran Kartı Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gigabyte yeni AORUS serisinin en baba ekran kartı olmaya aday modeli olan RTX 2080 (Ti) AORUS Xtreme modelini duyurdu. Firma ürünün ilk tanıtım videosunu kısa bir şekilde kendi YouTube kanallarından yayınladığı gibi, şimdiye kadar görebileceğiniz en farklı modellerden birisi olabilir. Açıkçası biz de incelemek için heyecanlandığımızı belirtmeden edemiyoruz.

Gigabyte RTX 2080 (Ti) AORUS Xtreme

Kartın tasarımı ve fanlarının üzerinde bulunan aydınlatmaları ayrı bir hava kattığı gibi, gerçekten çok kallavi ve kaliteli durduğunu belirtmekte fayda var. Aynı zamanda AORUS Xtreme modeli altında hem RTX 2080 hem de RTX 2080 Ti modelleri piyasada satışta olacak.

gigabyte rtx 2080 aorus

Kart 12 + 2 faz VRM tasarımı ve 7 ekran konektörü ile birlikte geliyor. 7 konektör diyorum zira bu da şimdiye kadar alışmadığımız girişlere sahip.

Bu girişler ise şu şekilde;

  • 3 adet HDMI
  • 3 Adet DisplayPort
  • 1 Adet USB-C konektörü

Şuanda bu ekran kartının tavsiye edilen PSU değerleri de paylaşılmadı ama, ortalama bir 750W 80+ Gold sertifikalı modeller işinizi görecektir. SLI yapmak isteyen kullanıcılar için ise 1000W bir PSU ideal olacak. Zira bu kartların performansları da daha önceden yayınlamış olduğumuz test sonuçlarına göre oldukça iyi.

gigabyte rtx 2080 ti aorus

Yenilikçi Bir Yapı

Kartın teaserlarından yola çıkarak bakıldığında, GTX 1080 Ti AORUS Xtreme modeline göre nasıl konumlandırıldığını görebilmek mümkün. Adeta tasarımsal bir evrim geçiren kart, eski seriye göre daha fazla aydınlatma ve iç hatlara sahip. Ancak aydınlatma konusunda kesik çizgiler yerine, bitişik aydınlatma modelini tercih ederdim açıkçası.

Hem RTX 2080 hem de RTX 2080 Ti AORUS Xtreme modelinde üç fan yapısı bulunduğu gibi, etkili biçimde soğutma sağlayabilmek adına fanlarda sağ ve soldaki saat yönünün tersine dönerken, ortadaki fan saat yönünde hareket ediyor. Bu sayede kartın içerisinde bulunan ısı borularına daha etkili soğutma iletilebiliyor.

Henüz bu kartların lansman tarihleri onaylanmadı. Gigabyte ise sosyal medya hesaplarında “yakında” diyerek şuanlık kullanıcıları idare ediyor.

PCH olarak Gigabyte’ın bu tarz tasarımlarını gerçekten taktir ediyoruz.

AORUS GeForce RTX 2080 Xtreme 003

AORUS GeForce RTX 2080 Xtreme 2

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler