Cuma, Nisan 26, 2024

Google Artık Sürekli Aracını Kaybedenlerin İmdadına Yetişiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google Haritalar üzerinde geliştirmiş olduğu yeni teknoloji sayesinde arabasını park ettiği yeri sürekli unutan kişilerin imdadına yetişiyor. Google Haritaları kullanarak artık aracınızı nereye park ettiğinizi bulabileceksiniz.

Yeni Google Haritalar Nasıl Çalışıyor ?

Güncellenen haritalar uygulamasına giriş yaptığınızda aracınızı park ettiğiniz yeri unutmamak için müthiş bir özellik ile geliyor. Aracınızı bir AVM’nin otoparkına park ettiğinizi düşünelim. Büyük olduğu için bazen kolonlarda yazan işaretleri unutabiliyoruz. Burada ise Google‘ın haritalar uygulaması devreye giriyor. 

Park işleminizi tamamladıktan hemen sonra Haritalarda yer alan ‘Park yerimi kaydet‘ seçeneğine tıklayarak harita üzerine bir pin bırakmış oluyorsunuz. Böylece işlerinizi halledip aracınızı almaya geldiğinizde Haritalar servisini açarak arabanızın olduğu yere tıpkı yol tarifi alır gibi hareket edebiliyorsunuz.

google maps park sistemi 002

Böylece haritada P simgesi oluşarak aracınızı aramaktan kurtuluyorsunuz. İtiraf edeyim geçen gün İsmail ile birlikte Maltepe’de bir AVM’ye gittik. AVM’de tam 15 dakika boyunca aracın nerede olduğunu aradık. Kolonda yazan harfi unuttuğumuz için aramamız epey uzun sürdü. Bu gibi durumlarda ise gerçekten büyük kolaylık sağlayacak.

Bakmayın güzel bir özellik olduğuna. Google bu güncellemeyi yapmak için epey bir geç kaldı. Çünkü Apple bu işlemi zaten iOS 10 ile birlikte yapıyordu.

Yeni Park özelliği dünya genelinde bir kaç hafta içerisinde yayında olacak. Türkiye’de aktif olmasına ise önümüzdeki haftada kesin gözü ile bakılıyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler