Cuma, Nisan 26, 2024

Google Chromium, Artık Windows 7’de Çalışmayacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, Windows 7‘ye olan desteğin sona ermesi gerektiğini ve şirketin odak noktasının, %50’den fazla pazar payına sahip en son işletim sistemi olan Windows 10’a insanları ve işletmeleri taşımak olduğunu zaten açıkça belirtti.

Microsoft, Windows 7 desteğini sona erdirdikten on bir ay sonra, Google nihayet Chromium geliştiricilerini Windows 7’yi kullanmayı bırakmaya çağırdı çünkü artık hem Microsoft hem de Chromium topluluğu tarafından desteklenmiyor.

Google mühendisi Bruce Dawson “Windows 10’u zorunlu kılma kararını hatırlamıyorum, ancak bunun bir noktada ve belki şu anda olduğu gibi gerçekleşmesi kaçınılmaz görünüyor. Son zamanlarda birkaç Windows 7 arızası oldu ve sonunda bunları düzeltmeye devam etmek pahalı hale geliyor ” dedi.

windows 10 kullanım bazında windows 7 yi geçmeyi başardı 1
Google Chromium, Artık Windows 7'de Çalışmayacak 2

Yeni bir taahhütte Google, Windows 7’nin artık Chromium’u oluşturmak için çalışmadığını ve Windows 10’un artık bir gereklilik olduğunu doğruladı. Windows 7 desteklenmeyen bir işletim sistemi olduğundan, geliştiriciler Chromium uygulamalarını oluşturmaya çalıştıklarında okunabilir bir hata mesajı görüntüleniyor.

Bu duyurunun yalnızca geliştiricilere yönelik olduğunu ve Chromium destekli tarayıcıların, daha önce Google tarafından onaylandığı üzere Windows 7’de çalışmaya devam edeceğini belirtmek gerekir. Google, “Chromium ve türevleri hala Windows 7’de çalışıyor. Bu yalnızca geliştiricileri etkiliyor,” dedi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler