Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Google Meet’e Bas-Konuş Özelliği Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım, teknoloji ve internet devlerinden Google, Duo ve Meet servislerini birleştirme çalışmalarını devam ettirirken, Google Meet servisine daha önce Zoom uygulamasında karşımıza çıkan “bas-konuş” özelliğini platforma getirme çalışmalarını yürütüyor.

Google Meet, Zoom, Teams gibi görüntülü konferans uygulamalarında yaşanılan zorluklardan bir tanesi ise konuşmadığımız zaman mikrofonu kapatmak konuşacağımız zaman açmak ve sürekli bu uğraştırıcı döngü içerisinde işkence çekmektir.

İlk önce Google Workspace kullanıcılarının erişimine açılacak

google meet
Google Meet'e Bas-Konuş Özelliği Geliyor! 2

Zoom uygulamasının 2020 yılında kullanıma sunulan “bas-konuş” sisteminin bir benzeri ABD’li şirket Google’ın yayımladığı bir blog yazısında yaptığı açıklamaya göre 9 Eylül tarihinde tüm Workspace kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor olacak. İlk etapta Workspace kullanıcılarının erişimine açılacak özelliğin bireysel kullanıcılara ne zaman sunulacağı henüz belli değil.

Aynı zamanda özellik kullanıma sunulduğu zaman saptanmış olarak deaktif durumda olacak bunu ilgili menü üzerinden kendinizin aktif hale getirmesi gerekecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler