Cuma, Nisan 26, 2024

Hindistan 1.75 Tonluk Uzay Aracı Yaptı

Paylaş

silkroad gaminggentr

NASA’nın 2011 yılında çok büyük maliyet ve yatırım gerektiği gerekçesi ile yapımını durdurduğu Uzay Araçları‘nı Hindistan yaptı.

Uzay Keşiflerinde Kullanılacak

Hindistan’ın Andhra Pradesh şehrinden kaldırılan 1.75 ton ağırlığında ve 6.5 metre yüksekliğe sahip uzay aracı 2017 yılında uzay keşifleri için kullanılacak. NASA’nın yakından incelemeye aldığı uzay aracı önümüzdeki 10 yıl içerisinde farklı bir modeli ile Hindistan tarafından uzaya gönderilecek.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) 2011 yılında yapımına ara verdiği Uzay Mekiği Platformu için pişman olmuşa benziyor. Açıkçası Rusya’ya bağımlı olduğu belirtilen NASA’nın son zamanlarda durgunlaşan üretkenliği de eleştirilmeye başlandı.

Son yıllarda Uzay Araştırmaları projelerine ciddi yatırımlar yaparak NASA‘yı saf dışı bırakmaya çalıştığı ve kendi başarılarını tüm dünya genelinde göstermek istedikleri belirtiliyor.

hindistan-uzay-mekigi-21668

 

hindistan-uzay-mekigi-21670

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

12 YORUMLAR

  1. halk ölüyor açlıktan sefalet içindeler bunlar uzaya bu kadar para harciyor mantiksiz bence. Once refah düzeyini arttır sonra uzaya yönel.

  2. hintli teknik servisleri duydunuzmu hiç ? eminönünde bitanesi vardı eskiden telefoncuda çalışırken tanımıştım iphone 4 s3 kimse daha açmaya korkarken adam anakartta diyot pin değişimi yapıyordu hafıza çipini değişip 8gb lığı 64lük yapıyodu sonra adam sınır dışı edildi.

  3. Aslında Uzay araştırmalarına yatırım da mantıklı. Çünkü adamlar bir ilk keşfetseler köşeler her türlü bilgi ve bulguya insanlar aç şuan için. O yüzden adamlar biraz geleceğe oynuyor sanırım..

    • Ama uzay araştırmaları için dev sermayeler lazım. Fakat bilişim sektöründe öyle değil neredeyse 0 sermaye. Bizim entellektüel sermaye dediğimiz bilgi ve tecrübe gerekli sadece. Mesela google 0 sermaye gibi birşeyle başladılar ama bugün uyduları bile var diye biliyorum.

  4. Bütün milli sermayeyi uzay araştırmaları yerine bilişime yatırsalardı. Oradan gelecek gelirlere şuan belki de NASA dan bile iyi bir durumda olabilirlerdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler