Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Honor x9a Türkiye’de Satışa Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Huawei markasının alt markası konumundayken, fiyat performanslı akıllı telefonlarıyla biraz daha öne çıkan Honor, ülkemizde de sık tercih edilen akıllı telefonlardan biri. Marka Türkiye pazarında daha fazla söz sahibi olmak için yeni modelleri de ülkemize getirmeye devam ediyor. Yakın zamanda yeni modellerden biri daha Türkiye de satışa sunuldu. Honor x9a adıyla satışa sunulan akıllı telefon hem tasarımı hem de fiyatı ile dikkat çekiyor.

Telefonun fiyatından da söz edeceğiz ama önce teknik özelliklerine ve tasarımına bir göz atalım. Bu modelle beraber neler sunuluyor detaylı incelemiş olalım.

Honor x9a Tasarımı Nasıl?

Yeni akıllı telefon tasarım anlamında son nesil dinamikleri yansıtıyor. Telefonun arka kısmında matrix kamera tasarımı dikkat çekiyor. Çember şeklinde kamera tasarımında, 3 arka kameranın kullanıldığını görmekteyiz.

Honor x9a

Yine flaş ışığı da bu çember içerisine eklenmiş ve bir nevi daire tamamlanmış durumda. Ekran kısmına geçtiğimiz zaman ön kısımda kavisli bir yapı olduğunu görüyoruz. Burada tek bir ön kamera kullanılmış ve kamera da ekranın hemen üzerine entegre edilmiş.

Honor x9a

Honor x9a Teknik Özellikleri ve Fiyatı

Yeni akıllı telefon teknik özellikler açısından bir amiral gemisi seviyesinde diyemeyiz. Telefonda Snapdragon 695 5G işlemcisi yer almakta. Orta seviye işlemciye eşlik eden bellek ise 8 GB RAM olarak gözüküyor. Telefonda ekstra RAM seçimi ise yok. 8 GB RAM için sunulan depolama alanı ise 256 GB depolama alanı.

Honor x9a 1

Cihazın ekran kısmına geçtiğimiz zaman, 6,67 inçlik AMOLED bir ekran görüyoruz. Orta segment için AMOLED panel tercihinin yapılması da güzel artılardan biri. 120 Hz yenileme hızına sahip ekranın parlaklık değeri ise 800 nit seviyesinde.

Honor x9a

Telefonun kamera özelliklerine geçtiğimiz zaman yeni modelin 64 MP arka kamerasının ana kamera olarak geldiğini görmekteyiz. Ana kameraya ek olarak 2 MP değerinde makro çekim kamerası ve 5 MP değerinde de geniş açı kamerası sunulmuş durumda. Tasarım kısmında söylediğimiz gibi telefonun tüm kameraları matrix halka içerisinde.

Honor x9a

5100 mAh değerinde 40W hızlı şarj destekli batarya da sahip olan Honor x9a, için Türkiye fiyatı ise 10.999 TL olarak açıklandı.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler