Cuma, Nisan 26, 2024

Huawei, Yeni Yıl İçin Paylaştığı Tweet’i iPhone’dan Paylaşıldığı Gerekçesiyle Çalışanlarına Ceza Verdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çinli teknoloji devi olan Huawei, yeni yıl için Twitter üzerinden bir tweet paylaştı. Fakat paylaşılan bu tweet yüzünden şirketteki çalışanlar ceza aldı. Çünkü yeni yıl için paylaşılan tweetin iPhone cihazından paylaşıldığı Tweetin sağ alt tarafında “via Twitter for iPhone” ibaresi sayesinde anlaşılıyordu. Bu olaydan sonra hem şirket içerisinde kargaşaya yol açtı.

Huawei’nin İki Çalışanı Ceza Aldı

Huawei firması geçtiğimiz 2018 yılında adını duyurmaya başarmıştı ve cihazlarının kullanım oranı yüzde yüzden daha fazla artış göstermişti. Yeni yıla girdiğimiz saatlerde Huawei firmasının resmi Twitter sayfası üzerinden “Hepinize Mutlu 2019’lar…” diye başlayan bir tweet paylaştı. Fakat paylaştığı tweet hem Huawei içerisinde hemde Huawei hayranları arasında kargaşaya yol açtı. Çünkü paylaşılan tweetin sağ alt tarafında “via Twitter for iPhone” yazısı yer alıyordu. Bu da tweetin bir iPhone cihazından paylaşıldığını gösteriyordu.

Huawei iPhone dan atilan yeni yil tweeti icin calisanlarina ceza verdi106590 1

Bu olaydan sonra şirket yöneticilerinden bir açıklama geldi ve açıklamada bu durumun şirket imajını zedelediğini belirtti. Yaşanan bu imaj zedeleyici durumun Twitter’ın kendisinden kaynakladığını savunan yöneticiler, pazarlama departmanında çalışan iki çalışanına 700’er dolar ceza kesti ve rütbelerini düşürdü.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler