Perşembe, Nisan 25, 2024

İnstagram Arşivleme Özelliğini Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

2010 yılında internet dünyasına giriş yapan İnstagram 2012 yılında Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alınmıştı. Satın alındığı tarihte 30 milyon kullanıcı varken İnstagram’ı şuan kullanan aktif kullanıcı sayısı 500 milyon.  Kullanıcı artışından da gözlenebileceği gibi Mark Bey İnstagram’ı aldıktan sonra birçok yenilik getirmiş güzelleştirmiş ve kullanan kişi sayısını katladı ve katlamaya da devam ediyor. Bugün ise dev fotoğraf paylaşım platformuna gelen yeni özelliğe bir göz atalım.

İnstagram yeni sürümü ile Arşiv özelliğini kullanıma sokmaya hazırlanıyor. Bu özellik ile kullanıcılar istedikleri fotoğrafları arşivleyebilecek daha sonra bu gönderiler silinse de görüntülemeye devam edebilecekler. Profil kısmında fotoğraf detaylarına girdiğimizde Arşivleme özelliği bizi karşılayacak, arşivlenen fotoğraflar sadece fotoğraf sahibi tarafından görüntülenebilir olacak. Eğer arşivlediğiniz fotoğrafınızı tekrar yayına almak isterseniz eski yayınladığınız tarih ve saatte görünecek şekilde beğeni sayıları da silinmeden tekrar yayınlanacak. 

Arşivlemek için fotoğraf detaylarından … kısmına tıkladıktan sonra Arşivle butonuna basmanız yeterli. Fotoğrafı arşive taşıdığınız taktirde paylaştığınız gönderiler arasından kaldırılacak ve yukarıda da söylediğim gibi daha sonra tekrar yayına alma fırsatınız olacak. Son olarak şuan sınırlı kullanıcıya açık olan özelliğin kısa sürede tüm kullanıcıların kullanımına açılması bekleniyor.

Kişisel olarak bakmak gerekirse fena bir özellik olduğunu söyleyemem. Öyle aman aman bir İnstagram kullanıcı değilim açıkçası ama silmeye kıyamadığım fakat bazı sebeplerden ötürü sildiğim birkaç fotoğrafım olmuştu. Eğer o zamanlar bu özellik olsaydı o fotoğrafları arşive almak isterdim. Mesela sevgilisi ile sürekli kavga edip barışan çiftler içinde çok yararlı olacaktır. Şahsen aynı fotoğrafı her kavgadan sonra silip barışınca tekrar paylaşan arkadaşlarımdan biraz kıllanmıyor değilim. Bakalım yeni özellik kullanıcılar arasında nasıl karşılanacak..

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler