Cuma, Mart 29, 2024

Instagram, “Clubhouse”u Kopyalıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sosyal medya devi Facebook, her popüler sosyal ağ trendini kopyalamakla daha ünlü ve bugün tersine mühendis Alessandro Paluzzi, şirketin Instagram platformuna entegre edeceği bir sonraki uygulamanın sesli sohbet uygulaması Clubhouse olduğunu bildirdi. Görünüşe göre yeni özellik, şirketin, halkın ilgisini çekecek ünlüler ve başarı sahip daha fazla insana erişmelerini sağlayacak bir özellik olarak Instagram hesaplarına entegre biçimde gelecek.

Bilmeyenler için: Clubhouse, kullanıcıların çeşitli konularda ilginç kişiler arasındaki konuşmaları, röportajları ve tartışmaları dinleyebildiği, yalnızca davetiyeye dayalı bir platform. Şu anda yaklaşık 1 milyar dolar değerinde ve yalnızca iOS platformunda mevcut. Şirket yaptığı açıklama da uygulamanın Android için çok kısa bir sürede geleceğini dile getirdi.

Alessandro’ya göre Instagram, sohbet hizmeti için Uçtan Uca şifreleme üzerinde çalışıyor (sesli sohbet odaları ile ilgisi yok).

Bu yeni özellik, Facebook’un tüm sohbet özelliklerini entegre etmesi nedeniyle yaşadığı gizlilik güven sorunlarının ele alınmasına yardımcı olacaktır. Sesli sohbetlerin ne zaman aktif edileceği ve hangi bölgelerde kullanıma sunulacağı gibi detaylı bilgilere henüz sahip değiliz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler