Cuma, Mart 29, 2024

Instagram Yeni Bir Gizlilik Özelliği Üzerinde Çalışıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Reels ile Tiktok’a karşı bir mücadele başlatan Instagram, son bir kaç aydır sürekli yeni özelliklerle gündeme geliyor. Bu kez platform için resmi olarak yapılan bir açıklama yok ama yine yeni bir özellik gündemde.

Mobil geliştirici olarak bilinen Alessandro Paluzzi tarafından ortaya çıkarılan sızıntıya göre Instagram, yeni bir gizlilik özelliği üzerinde çalışıyor ve yakında tüm kullanıcılar için bu özelliği yayınlayacak.

Instagram, Takipçi Sayılarının Gizlenmesini Sağlayacak

Sızdırılan ekran görüntüsüne göre uygulama, takipçi sayılarını gizleme üzerinde çalışıyor.

Eğer bu özellik yayınlanacak olursa, kişilerin profilleri kısmında gözüken “Takipçiler” sekmesi isteğe bağlı olarak kontrol edilecek.

Kaçırmayın: Mi Band 7 için Tüm Merak Edilenler 

İsteyen kullanıcılar bu sekmenin kapatılmasını sağlayabilecek. Bunun için ekstra bir ayar menüsünün gelmesi de bekleniyor.

Kullanıcılar “Takipçiler” sekmesini kapattığı zaman, kişinin takipçi listesini de kimse göremeyecek. Takipçi listesini sadece kullanıcıların kendisi görebilecek.

Instagram

Aslında benzer bir durum yakın zamanda beğeni sayıları için de gelmişti. Muhtemelen aynı düzeyde yeni takipçi sekmesi için de bir özellik düşünülüyor.

Geliştirici bu yeni özellik için bazı görsellere ulaşmış olsa da şu an için bu tip bir özelliğin geleceği güncellemenin ne zaman yayınlanacağı konusunda bir bilgi yok.

Muhtemelen Instagram, yeni özellik için süre ve kullanım netlik kazandığı zaman basın bildirisi üzerinden özellik hakkında detay verecektir. Şu an süresi konusunda en ufak bir ipucu yok.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler