Perşembe, Nisan 18, 2024

İnstagram’dan Olağan Dışı Yeni Özellik

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sosyal medya devi İnstagram kullanıcıların üzerindeki baskıyı azaltmak amacı ile beğeni sayısı gizleme özelliğini getiriyor. Bazı ülkelerde test edilmeye başlanıldı.

Sosyal medya, günümüzde 7’den 70’e yaş ayırt etmeksizin herkesçe kullanılıyor. Bununla birlikte beğeniler büyük bir çoğunluk tarafından kafaya takılan bir etken haline geldi. Hal öyle bir duruma geldi ki bazı kullanıcılar, asıl paylaşmak istediklerinden çok o anda beğeni kazanabileceğini paylaşmayı tercih ediyor.

Kullanıcılar beğeni sayısını yetersiz bulması veya beğeni gelmeyeceği korkusu, öz güven kaybına neden olabiliyor. İnstagram bu oluşan baskı ortamına belki çözüm olur edası ile beğenileri gizleme kararı aldı. Fakat bu özelliği beğenmeyen kullanıcılar sözlerini #InstagramDELETE etiketiyle dile getirmeye başladı bile.

“Biz, paylaştığınız fotoğrafların ve videoların aldığı beğeni sayısından çok arkadaşlarınıza odaklanmanızı istiyoruz. Halen kendi beğeni sayınızı kimlerin beğendiği listesine tıklayarak görebilirsiniz. Fakat arkadaşlarınız beğeni sayınızı göremez” sözleriyle bu özelliği getirmekteki amaçlarını belli ettiler.

Mayıs ayında Kanada‘da başlayan test perşembe günü Avustralya, Brezilya, İrlanda, İtalya, Japonya ve Yeni Zellanda‘da başlayacağı söylendi. İnstagram Avustralya ve Yeni Zellanda sorumlusu Mia Garlick “Bu deneme ile kaç beğeni aldı baskısı ortadan kalkmasını umuyoruz.” dedi.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler