Cuma, Nisan 26, 2024

Intel Graphics Driver için Yeni Beta Yayınlandı! Neler Değişti?

Paylaş

silkroad gaminggentr

11.nesil işlemci serisiyle adeta çıkarma yapan Intel, bir yandan sürücülerini güncellemeye başladı. Başarılı işlemci üreticisi en son Intel Graphics Driver için yeni beta yayınladı. Böylece Intel Graphics Driver 27.20.100.9616 beta sürümü de kullanıma sunulmuş oldu.

Bu kez yayınlanan betanın önemi biraz daha fazla çünkü ürün desteği çok geniş tutulmuş. Yeni sürücünün tabanda destek verdiği seri 6.nesil Intel Core yani kod adıyla Skylake serisi. 6.nesilden itibaren başlayan sürücü desteği, 11.nesil Intel Core serisi en güncel işlemcilere kadar devam ediyor.

Üstelik bu yeni sürücü Intel Iris Xe Dedicated Graphics ailesini de destekliyor. Yani sürücü çok geniş bir işlemci serisine destek vermekte. Peki, sürücü ile gelen yeniliklerimiz neler?

Intel Graphics Driver 27.20.100.9616 beta yenilikleri ve çözülen sorunlar

Genelde yeni beta sürümlerinde bazı hata iyileştirmeleri yapılır. Intel bu kez biraz daha ileri gitmiş. Elbette hata iyileştirmeleri var ama önemli yeniliklerin de ilk adımları var. Bunun için bir kategorize yapılmış. Bu kategorize sistemini ben de bozmak istemiyorum ve aynı sıralama ile yenilikleri ele almak istiyorum.

Kaçırmayın: 11.Nesil Intel Core H Serisi Mobil İşlemciler Neler Getiriyor?

Betada Öne Çıkan Kısımlar

  • Intel’in sürüm notlarında en çok öne çıkardığı kısım, yenilenen grafik sürücü arayüzü. Daha geliştirilmiş olan bir görünüme sahip bir yükleyici kullanıcı arayüzü şeklinde yenilikten söz edilmiş.

Oyunlar Konusunda Nasıl Düzenlemeler var?

Oyunlarda yaşanan sıkıntıyı en aza indirmek için tespit edilen bazı sorunlar giderilmiş ve düzenlemeler yapılmış.

  • Call of Duty Warzone oyununda yükleme sürelerini düşürmek ve bu sırada yaşanan takılma sorunlarını gidermek adına yeni bir optimizasyon yapılmış.
  • Yine benzer bir optimizasyon da Moonlight Blade (DX12) oyunu için yapılmış. Hem yükleme ekranlarındaki takılma sorunu giderilmeye çalışılmış hem de yükleme süreleri kısaltılmaya çalışılmış.

Giderilen Önemli Sorunlar

Tabii ki Intel Graphics Driver 27.20.100.9616 beta sürücüsünde, tespit edilen önemli sorunlara ilişkin bazı düzenlemeler de var. Bunlardan da söz edelim.

  • Dirt 5 (DX12), Assassin’s Creed Valhalla (DX12), Watch Dogs Legion (DX12), Control (DX12) ve 3DMark FireStrike yapımlarında yer alan bazı grafik sorunlarına ilişkin bir düzeltme yapılmış.
  • Dark Souls III, Gangstar New Orleans, Shadowman Remastered (VulKan) yapımlarında yaşanan anlık çökmeler ve takılmalar düzeltilmiş.
  • HDMI 2.0 monitörlerde, bekleme moduna ya da uyku moduna geçişten sonra, yeniden uyandırmada monitöre görüntü gelmemesi sorunu giderilmiş.
  • 4K monitör bağlantılarında ya da çoklu ekran bağlantılarında yaşanan görüntü bozulmaları sorunu giderilmiş.
  • 11.nesil Intel Core H mobil işlemcilerinde yüksek CPU yükü altında Filmler ve TV uygulamasında .wmv formatında filmlerin oynatılması sırasında yaşanan görsel anormallikler giderilmiş.

Intel Graphics Driver 27.20.100.9616 beta

Intel Graphics Driver 27.20.100.9616 beta değişiklikleri bu şekilde. Intel, yeni sürücü için işlemci ve işletim sistemi destekleri konusunda da bir tablo paylaşmış onu da yukarı ekleyeceğiz. Bu arada sürücüyü indirmek isterseniz de buradan Intel’in sayfasına ulaşabilirsiniz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler