Çarşamba, Nisan 24, 2024

İnternet Neden Yavaşladı ? Türk Telekom Kullanıcıları Sıkıntıda

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yaklaşık olarak 2 saattir internetteki yavaşlama hâlen giderilmediği gibi, internet erişim hızlarının da %96 düşüşe geçtiği paylaşımları yapılıyor. Alınan bilgilere göre Telekominikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) Google’ın Webcache servis erişimini kapattığı haberleri yapılmaya başlandı. Ancak işin görünen tarafı başka olduğu ve internetin yavaşlamasına neden olan bu işlemin detayları haberimizde.

TTNET Kullanıcıları Sıkıntıda

Şuanda da Türk Telekom Müşteri Hizmetleri‘ne ulaşılamadığı gibi, Google Webcache servisinin devre dışı bırakılmış olması iddiası interneti adeta göçertti. İnternetin ne zaman düzeleceği konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadığı gibi, Türk Telekom kullanıcıları Müşteri Hizmetleri’ni aradıklarında sesli yanıt sistemi dahil hiçbir yere erişemiyor. Tahminimiz TTNET’in bilerek bu sistemi kapattığı ve TİB ile iletişime geçtiği yönünde.

Google’ın en önemli servislerinden birisi olan ve arama ekranında, sitelerin en son ne zaman tarandığını gösteren butona erişimin engellendiği iddiası ortalığı karıştırdı. Ancak BTK tarafından yapılan açıklamada böyle bir durumun söz konusu olmadığını, Google servislerinin Türk Telekom yurt dışı fiber çıkışlarında meydana gelen sıkıntıdan dolayı otomatik olarak etkilendiği söyleniyor. BTK yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre Türk Telekom’un yurtdışı fiber çıkışlarında meydana gelen sorundan dolayı internetin yavaşladığı belirtiliyor.

İnternet-Yavaslamasi
Google Servisleri Erişilemiyor

Yurtdışı fiber çıkışlarında meydana gelen problemi doğrulayan BTK yetkilileri, sorunun bir saat içerisinde çözülmesini ve internetin normale dönmesini bekledikleri belirtiliyor. Şuanda Google arama motorunda arama yaptığınızda veya görsellere tıkladığınızda aşırı bir yavaşlama olduğunu söylemek mümkün.

Ek olarak Google’ın servisleri olan Analytics, Webmaster Tools, Adwords ve Google Insight gibi pek çok serviste yavaşlama meydana geldiği için anlık veriler alınamıyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

20 YORUMLAR

  1. TTNET Ülkeye yatırım yapacağına(altyapı) boyuna paraları yiyor.. 25 gb lık akk dan sonra fiber olsa ne olmasa ne!!!. PS3’e,bilgisayara steram originden 1 oyun indiremeden, internet 3 mb(zaten 3mbit görmüyor 2-2.5) civarında internet yavaşlıyor ölüm bu ölüm kanser edersiniz adamı.

  2. Bu nedir ya. Bir derse gireceğim 800 kere kesildi geldi geldiğinde de kanı gibi. TT çözüm bulsun artık şuna. Gerçi suç bizde ucuz paket alıyoruz. 100 MB paket kullanıyorum 60-70 alıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler