Cumartesi, Temmuz 27, 2024

iPhone 15 Tasarımı Gözüktü! Bu Kez Fark Var mı?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amiral gemisi bir telefon arıyorsanız, mutlaka şöyle bir dönüp iPhone modellerine bakarsınız. iOS’un amiral gemisi kralının yeri bir ayrı. Öyle ki yeni bir model tanıtılmadan aylar öncesinde konuşmaya sızıntıları değerlendirmeye başlıyoruz. Aynı durum iPhone 15 serisi için de geçerli olmaya başladı.

Telefonun tanıtımına daha uzun bir süre var ama sızıntılar çoktan gelmeye başladı diyebiliriz. Geçtiğimiz gün Pro modeli için bir sızıntıdan söz etmiştik. Şimdi ise temel model için tasarım görselleri sızdı.

iPhone 15 Tasarımı Nasıl Olacak?

9to5Mac ekibi tarafından ortaya çıkarılan CAD çizimleri, telefonun tasarım özelliklerini net olarak gösteriyor.

Çizimleri değerlendirdiğimiz zaman, yine genel olarak düz çerçevelerin kullanıldığı bir akıllı telefon tasarımına yer verileceğini anlıyoruz. Arka kısımda 2 adet geniş lensleri olan kamera gözüküyor. Bu kameralar bir kez daha çapraz bir şekilde konumlandırılmış durumda.

Telefonun Pro modelinde yer alan LIDAR tarayıcı yine iPhone 15 temel modelinde yer almayacak gibi duruyor. En azından bu görsel üzerinden anladığımız bu.

iPhone 15
Soldaki model iPhone 15, sağdaki Pro

Ekran kısmına geçtiğimiz zaman ise yine dinamik ada adı verilen özel çentik alanı kullanılmaya devam edecek diyebiliriz. Ekran kısmında da çok büyük bir değişim gözükmüyor.

iPhone 15
Soldaki model iPhone 15, sağdaki Pro

En büyük değişim ise telefonun alt kısmında yaşanacak diyebiliriz. Alt kısımda sonunda USB Type C portu kullanılmaya başlayacak gibi duruyor.

iPhone 15

Apple uzun bir süre iPhone serisinde Type C kullanımına karşı direnmişti. iPhone 15 serisinde bu durum değişecek mi göreceğiz. Şimdilik sızıntılar Type C girişini işaret ediyor. Ama tabii ki bunlar sızıntılar. Telefon tanıtılana kadar gerçeği görmek mümkün olmayacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler