Cumartesi, Nisan 20, 2024

iPhone Su Geçirmez Özelliği Sayesinde Hayat Kurtardı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Japonya’da bir grup, tekne seyahati yaparken bir şeyler ters gitti ve tekne batmaya başladı. Yolcuların hayatını iPhone kurtardı. iPhone’un su geçirmeme özelliği sayesinde yetkililere ulaşabildiler. Bu sayede herhangi bir can kaybı yaşanmadan kurtulmayı başardılar.

 

Apple Ürünleri Daha Öncede Hayat Kurtarmıştı

Daha önce Apple Watch ve iPhone’ların acil durumda kullanıcıların hayatlarını kurtardığını duymuştuk. Bu seferde Japonya’da tekne ile seyahat eden Rachel Neal ve arkadaşları Okinawa kıyılarında bir şeyler ters gitti ve tekne batmaya başladı. Tekne tamamen kullanılmaz hale geldiğinde Rachel Neal ve arkadaşları tekneden atlamak zorunda kaldı.

phonewater

The Today Show’a açıklama yapan Neal, yanlarında her zaman acil durum çantası taşıdıklarını belirtti. Acil durum çantalarının içinde bir tane iPhone bulunuyordu. Yardım çağırmak için çantalarındaki iPhone’u kullanan Neal, başlarına daha kötü bir şey gelmeden kurtuldular. Ayrıca yardım çağırdıktan sonra etrafı da görüntülemeyi ihmal etmedi.

Bu olayın ardından Apple’ın CEO’su Tim Cook, Twitter’dan “İyi olduğunuza sevindik” şeklinde açıklama yaptı. Japon seyahat eden ekibin kullandığı iPhone modeli ne olduğu belli değil. Fakat iPhone 7 ve üstü olduğu tahmin ediliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler