Cuma, Nisan 26, 2024

Logitech’ten LED Aydınlatmalı Hoparlörler Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sunduğu birbirinden kaliteli bilgisayar parçaları ile piyasada oldukça emin adımlar atan Logitech, yabancısı olmadığı hoparlör alanına hızlı bir dönüş yapıyor. Üstelik yeni hoparlörler Razer’ın Chroma RGB’si ile renkleniyor.

Logitech G560 olarak karşımıza gelecek yeni hoparlörler, Logitech’in hoparlör serisi olan G‘nin bir parçası olacak. 2 ana hoparlör ile birlikte bir adet subwoofer barındıran yeni hoparlör seti en çok Razer’ın Chroma aydınlatması ile dikkat çekiyor.

Razer Chroma’nı kullanılacağı aydınlatmalı hoparlörler aslında Logitech’in Lightsync aydınlatması şeklinde çalışacaklar.  4 farklı aydınlatma bölgesi barındıracak olan hoparlörler, Lightsync aydınlatmaya sahip diğer aksesuarlar ile tam uyumlu çalışabilecekler. 

logimanset

Logitech hoparlörlerinin aydınlatmasından tam verim alabilmek adına yazılım odaklı çalıştığı söyleniyor. Buna göre şirket oyun geliştiriciler ile birlikte çalışarak Lightsync’in popüler oyunlarla etkileşimini arttırmak ve aydınlatmayı oyuna entegre etmek için çabalıyor. Yani PUBG’de yerde sürünürken masanızın üzeri sarı renklere bürünebilecek.

Aynı zamanda kullancıların renk değişimlerini izlemek için ekranın belirli alanını ayarlayabilecek. Örneğin Overwatch oynarken bir yetenek simgesi kullanıma hazır olduğunda hoparlörün ayarlanmış kısmı o renkte yanarak oyuncuya yeteneğin kullanılabilir olduğunu haber verecek. Aydınlatmanın oyuncuyu tamamen oyuna dahil ettiğini gördüğümüz bu özellikler oldukça heyecan verici.

logitkl

Logitech aynı zamanda G413 oyuncu klavyesinin güncellenmiş versiyonu olan G513 klavyeyi de hoparlörler ile birlikte piyasaya sunacak. Önceki versiyonda tek renkli LED aydınlatma gördüğümüz klavye, Lightsync RGB aydınlatma ile gelecek ve avuç içi dayanağı daha rahat bir malzeme ile geliştirilecek. Yeni klavye aynı zamanda tuşa basılıyken gerçek fiziksel geri bildirim sunan Romer-G Tactile sistemi ile daha yumuşak ve daha az dokunsal düğme olan Romer-G Linear sistemini kullanıcı ile buluşturacak.

Nisan ayında satışa sunulacak olan yeni G560 hoparlör 199 Dolardan, G513 klavye ise 149 Dolardan kullanıcı ile buluşacak. Ürünlerin ülkemize ne zaman geleceği bilinmiyor. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler